Eindsestraat 81 - DONGEN

Vraagprijs € 825.000,- k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1924
Woonoppervlakte237 m²
Perceeloppervlakte13.145 m²
Inhoud1.002 m³
Overige inpandige ruimte62 m²
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers6
Verwarmingc.v.-ketel
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht en open ligging
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's (klik voor vergroting)

Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN
Eindsestraat 81 - DONGEN

Omschrijving

Langgevel woonboerderij met bijgebouwen tuin en aangrenzende landbouwgrond op circa 13.145 m² grond. De bestaande woning mag gesplitst worden in twee woningen. ... lees meer

Situering
Aan de oostzijde van Dongen is deze langgevelboerderij gelegen. De woning ligt op korte afstand van diverse openbare voorzieningen en uitvalswegen naar Dongen en Tilburg Reeshof. Binnen enkele autominuten is de randweg van Tilburg bereikbaar met aansluiting op de landelijke hoofdwegen richting Breda, Utrecht, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch.
Op circa 150 meter vanaf de woning is een bushalte gesitueerd (Breda – Oosterhout – Tilburg).

De vrijstaande woning
De vrijstaande langgevelboerderij is gebouwd in 1924, heeft een inhoud van 1.002 m³ en een woonoppervlakte van 237 m². De langgevelboerderij is in 1994 gerenoveerd en een gedeelte van de woning is vervangen door nieuwbouw.
Het betreft een traditioneel gedegen bouwconstructie, opgetrokken uit anderhalf steens gedeeltelijk geïsoleerde metselwerk muren, betonnen begane grondvloer en een houten verdiepingsvloer.
De nieuwbouw betreft een traditioneel gedegen bouwconstructie, opgetrokken uit geïsoleerde metselwerk spouwmuren, betonnen begane grondvloer en betonnen verdiepingsvloer.
De gehele woning is voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing. De mansardekap met stalen spanten en houten gordingen is volledig geïsoleerd en gedekt met pannen. De woning wordt verwarmd middels een Nefit Turbo HR-ketel (bouwjaar 1994) en is tevens voorzien van een Nefit boiler (120 liter).


Indeling
De hal is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, spachtelputz als wandafwerking en mdf timmerwerk als plafondafwerking. De entree geeft toegang tot de keuken, het kantoor, de kelderkast en de trap naar de eerste verdieping.

De keuken is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels tegels deels spachtelputz als wandafwerking en mdf timmerwerk als plafondafwerking. De keuken is voorzien van een granieten aanrechtblad, inductie kookplaat (Siemens), koelkast, oven (Bosch), een vlakscherm afzuigkap (Bosch), dubbele spoelbak, vaatwasser (Miele) en diverse onder- en bovenkastjes.
De keuken is tevens voorzien van vloerverwarming. Middels de schuifpui is het terras en de tuin bereikbaar.

De ruime woonkamer is afgewerkt met een eiken houten vloer als vloerafwerking, spachtelputz als wandafwerking en een balkenplafond als plafondafwerking. De woonkamer beschikt over een gaskachel.

Het kantoor is afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, spachtelputz als wandafwerking en mdf timmerwerk als plafondafwerking.

De bijkeuken is afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. In de bijkeuken bevindt zich de was- en drogeropstelling. De bijkeuken geeft toegang tot het toilet en de badkamer op de begane grond. Het toilet is deels betegeld, deels voorzien van spachtelputz en voorzien van een closet en een fonteintje.

De badkamer is afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking en schrootjes als plafondafwerking. De badkamer is voorzien van een douchebak, ligbad, wastafel en radiator.Eerste verdieping
De eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping is afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, spachtelputz als wandafwerking en mdf timmerwerk als plafondafwerking. De overloop geeft toegang tot zes slaapkamers en een badkamer. Middels de twee vlizotrappen zijn de twee separate bergzolders toegankelijk.

De badkamer is afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking en mdf timmerwerk als plafondafwerking. De badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel, designradiator en vloerverwarming. Het aparte toilet bevindt zich naast de badkamer.

De zes slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, spachtelputz als wandafwerking en mdf timmerwerk als plafondafwerking. De slaapkamers aan de voorzijde van de woning zijn voorzien van een dakkapel. Aan de achterzijde is tevens één van de slaapkamers voorzien van een dakkapel.

Tuin
De tuin is voorzien van diverse meerjarige beplanting, gazon en verharding. De tuin is tevens voorzien van verlichting en meerdere terrassen. Voor het beregenen van de tuin is een bronneringspomp aanwezig.


Bijzonderheden
De inpandige garage is afgewerkt met een gevlinderde betonvloer, metselwerk wanden en spuitwerk als plafondafwerking. De garage is aan de voor- en achterzijde voorzien van een garagedeur (waarvan één elektrisch bedienbaar is).In de garage bevindt zich de opstelplaats van de Nefit HR-ketel, de boiler en de meterkast. De meterkast is voorzien van 12x 220 V en 3x 380V. De garage is tevens voorzien van een stortgootsteen.

De werkplaats is gebouwd in1991 en heeft een totale oppervlakte van circa 315 m². De werkplaats bestaat uit twee compartimenten en is opgetrokken uit deels metselwerk muren en deels damwandplaten, een gedeeltelijk betonnen vloer en gedeeltelijk 30x30 tegels als vloerafwerking en drie elektrische overheaddeuren (4m¹ x 4m¹). Het zadeldak is opgebouwd uit stalen spanten en houten gordingen en gedekt met asbesthoudende golfplaten. Het kleinere compartiment welke is voorzien van een betonnen vloer is geïsoleerd.

De voormalige ligboxenstal ca. 683 m² is gebouwd in 1977 en opgetrokken in een vrij overspannen staalconstructie bestaande uit metselwerk spouwmuren, een vloeistofdichte gevlinderde betonvloer en het zadeldak is opgebouwd uit stalen spanten met houten gordingen gedekt met asbesthoudende platen. De mestkelders zijn dichtgestort met zand. De voormalige ligboxenstal beschikt over een eigen meterkast voorzien van 220V en 380V, een stortgootsteen en een elektrische overheaddeur (4m¹ x 4m¹).
Achter de voormalige ligboxenstal ligt het bijbehorende landbouwgrond, met een totale oppervlakte van ca. 0.84.45 hectare.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, gas, riolering en CAI;
- Landelijk gelegen;
- Ruime bijgebouwen;
- Twee opritten;
- Er rust een woonbestemming op de woning met bijgebouwen;
- Ideale locatie om wonen en werken te combineren;
- Elektrische garagedeur;
- Bijgebouwen voorzien van (elektrische) overheaddeuren;
- Voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein;
- De bestaande woning mag gesplitst worden in twee woningen;
- De woning is deels voorzien van rolluiken.

Bestemmingsplan
Conform het vigerende bestemmingsplan van de gemeente Dongen, heeft de woning met bijgebouwen de bestemming ‘’Wonen – 2’’ (wonen op voormalige agrarische bedrijfslocaties). De grond gelegen achter de woning is agrarisch bestemd.
De bestemming ‘’Wonen – 2’’ is toegekend aan de percelen die in het vigerende bestemmingsplan nog aangemerkt zijn als agrarisch bedrijf, maar waar de bedrijfsmatige activiteiten zijn beëindigd en thans alleen nog sprake is van (burger)bewoning. Deze percelen zijn overeenkomstig het feitelijke gebruik bestemd. De bouwregels zijn overeenkomstig de regels bij de bestemming ‘’Wonen – 1’’. De mogelijkheden om nevenactiviteiten te ontwikkelen in de bestaande voormalige agarische bebouwing zijn echter aanzienlijk ruimer dan bij ‘’Wonen – 1’’.

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier