Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuis2-onder-1-kapwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1953
Woonoppervlakte92 m²
Perceeloppervlakte495 m²
Inhoud374 m³
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Verwarminggaskachels
Ligging in woonwijk
Tuinachtertuin
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's (klik voor vergroting)

Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN
Wilhelmietenstraat 16 - HUIJBERGEN

Omschrijving

Twee-onder-één-kapwoning met diepe achtertuin (ca. 36 m), grote oprit (2 auto’s), vrijstaande garage, berging én ruime uitbreidingsmogelijkheden, gelegen op een perceel van 495 m². ... lees meer

Situering
De kern Huijbergen, onderdeel uitmakende van de gemeente Woensdrecht, is gelegen in de Brabantse Wal tussen de steden Bergen op Zoom, Roosendaal en Hoogerheide en nabij de grens met België. De kern Huijbergen is gelegen in een bosrijke omgeving aan het natuurreservaat de Staartse Duinen en het natuurgebied Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide (Nederlands-Belgische grens).
Huijbergen ligt vlakbij de A4/A58 en heeft op die manier een prima verbinding met de steden in de omgeving zoals Antwerpen, Goes, Roosendaal, Breda en Rotterdam. Door de omlegging van de A4 bij Steenbergen is de Randstad nog beter bereikbaar geworden.

De Wilhelmietenstraat
De Wilhelmietenstraat is gelijknamig met het in Huijbergen gelegen Wilhelmietenmuseum. Het Wilhelmietenmuseum laat de geschiedenis zien van de orde der Wilhelmieten die zeven eeuwen lang in Huijbergen werkzaam waren.

Voorzieningen
Huijbergen beschikt over alle basisvoorzieningen waaronder een supermarkt, huisartsenpraktijk, basisschool, cafetaria, restaurant, etc. Daarnaast zijn de uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide en Bergen op Zoom binnen respectievelijk circa 5 en 10 autominuten bereikbaar.

De Brabantse Wal
Door de ligging in de Brabantse Wal kenmerkt Huijbergen zich door de gezellige kern en de vele kleinschalige minicampings waar toeristen komen voor de natuur die de Brabantse Wal te bieden heeft.

De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen, de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage.
Bron: vvvbrabantsewal.nl

Kenmerken:

• Uniek perceel van 495 m²!;
• Brede en diepe oprit (plek voor 2 auto’s) en ruime toegang tot de achtertuin;
• Veel mogelijkheden voor uitbreiding van de woning én/of het realiseren van vrijstaande bijgebouwen;
• Laat u informeren over de mogelijkheden op dit perceel!

De twee-onder-één- kapwoning
De woning is gebouwd omstreeks 1953 en heeft een gebruiksoppervlakte wonen van circa 92 m², externe bergruimte van circa 62 m² en een inhoud van circa 374 m³. Het betreft een traditionele bouwconstructie opgetrokken uit metselwerk spouwmuren, deels betonnen en deels houten begane grondvloer en betonnen verdiepingsvloer, hardhouten kozijnen op de begane grond voorzien van dubbele beglazing en op de 1ste verdieping voorzien van enkel glas. Het zadeldak is opgebouwd uit houten spanten met houten gordingen gedekt met dakpannen en onderlaten met houtwolcementplaten. De gehele woning is aan de voor- en achterzijde voorzien van rolluiken.
De woning dient gemoderniseerd te worden en is een unieke kans voor de handige klusser!

Uitbreidingsmogelijkheden
De brede oprit en de diepe tuin bieden veel mogelijkheden voor zowel het uitbreiden van de woning danwel het realiseren van een vrijstaand bijgebouw. Voorbeelden hiervan zijn een garage met carport of een vrijstaand bijgebouw t.b.v. beroep aan huis.
De vigerende bestemming biedt ruime mogelijkheden hiertoe.

Van het perceel á 495 m² mag maximaal 216,5 m² bebouwd worden. Hiervan mag maximaal 155,9 m² aangebouwd worden aan de woning en mag er maximaal 86,6 m² aan vrijstaande bijgebouwen gerealiseerd worden. Tevens is een realisatie van een carport, overkapping en/of parkeervoorziening toegestaan tot een maximale oppervlakte van 43,4 m².
* B & W kunnen andere eisen stellen aan de plaats en de afmetingen van de bebouwing t.b.v.: het straat- en bebouwingsbeeld, woonsituatie, verkeersveiligheid, sociale veiligheid, brandveiligheid en gebruiksmogelijkheden aangrenzende gronden.

Vergunningvrij bouwen
Onder bepaalde voorwaarden mogen aanbouwen en vrijstaande bijgebouwen vergunningvrij worden gebouwd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de makelaar.

Beroep aan huis / bedrijf
Beroep aan huis is toegestaan als de ruimte die hiervoor wordt gebruikt niet groter is dan 100 m². Tevens zijn kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten toegestaan zoals genoemd in de Staat van Bedrijven. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de makelaar.


Indeling
De woning heeft de navolgende indeling:

Begane grond
Entree
De entree geeft toegang tot de hal (ca. 3.5 x 3.1 m), die is afgewerkt met vloerbedekking en behang als wandafwerking. In de hal is de meterkast gesitueerd, welke is voorzien van 4 x 220V en een aardlekschakelaar. De hal geeft toegang tot het toilet, de keuken en de vaste trap naar de eerste verdieping. Onder de trap is een opbergruimte gesitueerd.

Het toilet is afgewerkt met vloer- en wandtegels en beschikt over een staand closet

De keuken (ca. 3.5 x 3 m) is afgewerkt met vloerbedekking en gedeeltelijk behang en gedeeltelijk tegelwerk als wandafwerking. De keuken is uitgevoerd in een eenvoudige keukenopstelling voorzien van een wasbak (warmtapwater door middel van een boiler), koelkast, gasfornuis, vaatwasser en keukenkastjes. In de keuken is de was- en drogeropstelling gesitueerd.
De keuken geeft toegang tot de woonkamer en de achtertuin.

Woonkamer
De woonkamer (ca. 6.4 x 3.6 m) is afgewerkt met tapijttegels en gedeeltelijk behang en gedeeltelijk schoonmetselwerk als wandafwerking. In de woonkamer is een gaskachel gesitueerd.


Eerste verdieping
Eerste verdieping

Overloop
Middels de vaste trap in de hal is de overloop bereikbaar. De overloop is afgewerkt met vloerbedekking, behang als wandafwerking en een schroten plafond.
De overloop geeft toegang tot de 3 slaapkamers, de badkamer en de vliering.

De slaapkamers (ca. 3.6 x 3.1 m) zijn afgewerkt met vloerbedekking, behang als wandafwerking en een zachtboard plafond. De slaapkamers zijn voorzien van inbouwkasten.
De badkamer (ca. 3.5 x 2 m) is afgewerkt met tegelwerk en een schroten plafond. De badkamer is voorzien van een douche, staand closet en een wasbak.

Tuin
De garage
De garage (ca. 9.2 x 4 m = 36,8 m²), voorzien van een smeerput, is opgetrokken uit een betonvloer, betonpanelen en het zadeldak is opgebouwd uit houten spanten met houten gordingen en gedekt met abc golfplaten.

De berging (ca. 9 x 2.8 m) is opgetrokken uit een betonvloer, metselwerk muren en het dak is gedekt met abc golfplaten.

Achtertuin
De ruime achtertuin (ca. 35.5 m diep x 10 m breed) is aangelegd met straatwerk en is voorzien van een gazon met beplantingen. De achtertuin heeft een vrije ligging en biedt veel privacy.
Via de ca. 3 m brede oprit is de achtertuin te bereiken. Door de brede oprit is het mogelijk een eventueel te realiseren bijgebouw aan te laten sluiten op de straat.


Bijzonderheden
Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Huijbergen, 1e herziening’ van de gemeente Woensdrecht d.d. 7 november 2012 heeft de woning de bestemming ‘Enkelbestemming Wonen’. Voor nadere informatie over de bestemming kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie:
• Gelegen in een ruim opgezette straat;
• Gelegen in de nabijheid van alle van belang zijnde voorzieningen met o.a. een supermarkt, huisarts, basisschool, etc.;
• Groot perceel van 495 m² met een diepe achtertuin van ca. 35,5 m;
• Veel uitbreidingsmogelijkheden;
• Grote oprit met plaats voor 2 auto’s;
• De woning dient gemoderniseerd te worden, unieke kans voor de handige klusser!;
• De woning is voorzien van een gaskachel;
• Privacy biedende achtertuin;
• Dubbel glas op de begane grond en enkel glas op de 1ste verdieping;

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier