Engelaarsdijk 2 - POORTVLIET

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1859
Woonoppervlakte250 m²
Perceeloppervlakte14.155 m²
Inhoud720 m³
Aantal kamers9
Aantal slaapkamers3
Verwarmingc.v.-ketel
Ligging open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen
Schuur/bergingaangebouwd steen

Foto's (klik voor vergroting)

Engelaarsdijk 2 - POORTVLIET

Omschrijving

Situering
De langgevel woonboerderij is vrij gelegen op een unieke plek, landelijk met uitzicht op landerijen in het buitengebied van Poortvliet met de bereikbaarheid en voorzieningen van de stad Bergen op Zoom binnen een kwartier van de langgevel woonboerderij. Poortvliet heeft ongeveer 1700 inwoners en is gelegen in de gemeente Tholen. Scholen, winkels, sportfaciliteiten en restaurants zijn allen vertegenwoordigd in het dorp Poortvliet.... lees meer

De locatie is nabij de plaatsen Tholen, Oud Vossemeer, Steenbergen, Halsteren, Bergen op Zoom, Rotterdam en Antwerpen gelegen. Bergen op zoom is binnen 15 minuten bereikbaar; Rotterdam en Antwerpen binnen een half uur.

De langgevel woonboerderij
De langgevel woonboerderij is gebouwd omstreeks 1859, grondig gerenoveerd omstreeks 2002 en heeft een inhoud van circa 720 m³. Het betreft een traditionele gedegen bouwconstructie, opgetrokken uit geïsoleerde metselwerk spouwmuren, betonnen begane grondvloer met gedeeltelijk vloerverwarming, houten verdiepingsvloer voorzien van geluidsisolatie en hardhouten kozijnen met dubbele beglazing. Het geïsoleerde zadeldak is voorzien van houten spanten en houten gordingen en gedekt met pannen. De langgevel woonboerderij wordt verwarmd door middel van een Remeha CV-Ketel (bj. 2005). De woning is voorzien van alarm installatie.

Indeling
De woning heeft de volgende indeling:

Begane grond: de entree geeft toegang tot de woonkamer met open doorgang naar de eet-/zitkamer. Vanuit de eet-/zitkamer is de keuken bereikbaar welke doorgang biedt naar de bijkeuken. Vanuit de bijkeuken is de aanpandige stal/schuur bereikbaar. De woonkamer biedt toegang tot een hal met apart toilet en badkamer, de kelder en tevens is middels openslaande deuren de veranda bereikbaar. De ruime bordes trap gesitueerd in de woonkamer geeft toegang tot de opkamer en de eerste verdieping. De begane grond is geheel gerenoveerd in 2010.
De entree is afgewerkt met tapijt als vloerafwerking, deels stucwerk, deels houtenplanken als wandafwerking en een traditioneel balken plafond. De entree biedt toegang tot de woonkamer. In de entree is tevens de meterkast gesitueerd (220V x 380V)

De woonkamer met open doorgang naar de eet-/zitkamer is voorzien van laminaat als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en een traditioneel balkenplafond. De woonkamer is voorzien van een houtkachel en royale openslaande tuindeuren welke toegang bieden tot de veranda. De eet-/zitkamer is tevens voorzien van kachel, deze is momenteel niet aangesloten op een afvoerkanaal. In de eet-/zitkamer bevinden zich alle aansluitingen om deze ruimte eventueel te verbouwen tot keuken.
De keuken, gerenoveerd in 2010, is afgewerkt met een graniet aanrechtblad en voorzien van een 4-pits inductie kookplaat, een afzuigkap, vaatwasser (Candy), gootsteen, oven/combimagnetron (Bauknecht), koelkast/vriezer werkblad verlich-ting en voldoende onder- en bovenkastjes. De keuken biedt toegang tot de bijkeuken en heeft een aparte entreedeur welke toegang biedt tot de tuin en oprit. De keuken is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels stucwerk, deels marmeren tegels als wandafwerking en een gipsplaten plafond.

De bijkeuken geeft direct toegang tot de aanpandige paardenstal/schuur en in de bijkeuken bevindt zich tevens de opstel plaats voor de wasmachine en droger.

De hal is afgewerkt met marmeren tegels als vloerafwer-king, stucwerk als wandafwerking en een traditioneel balkenplafond. De hal biedt toegang tot een badkamer, een apart toilet en beschikt over een achter deur welke toegang biedt tot de tuin.

De badkamer is afgewerkt met tegels als wand- en vloerafwerking en een gipsplaten plafond. De badkamer beschikt over een inloop douche, design radiator en enkele wastafel.

Vanuit de woonkamer is middels een luik de (wijn)kelder bereikbaar en de bordestrap geeft toegang tot splitlevel verdieping en de eerste verdieping.

Op de splitlevel verdieping gelegen boven de kelder
bevindt zich de opkamer welke is afgewerkt met een betonnen vloer, stucwerk als wandafwerking en een traditioneel balken plafond.

Eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping geeft toegang tot een royale badkamer en 3 slaapkamers. De overloop is afgewerkt met Spachtelputz als wandafwerking en een gipsplaten plafond.

De royale badkamer is voorzien van wastafel met badkamermeubel, een design radiator, een hangend closet, een douchecabine en een whirlpool ligbad. De badkamer is afgewerkt met marmeren wand- en vloertegels en een
kraaldelen plafond.

Slaapkamer 1 is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en een kraaldelen plafond.

De masterbedroom is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en deels kraaldelen, deels gipsplaten als plafondafwerking. De masterbedroom beschikt over twee ruime inloopkasten/bergruimtes en twee dakkapellen welke beide zijn voorzien van zonwerende screens aan de buitenzijde.

Slaapkamer 3 is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking, deels kraaldelen en deels gipsplaten als plafondafwerking.

Tuin
De tuin is deels voorzien van sierbestrating, deels grind als verharding en diverse soorten meerjarige beplating. Aan de zijde van de keuken bevindt zich tevens de buitenkraan. De tuin is voorzien van meerdere terrassen, een veranda, een vijver en een bakhuisje.

Bijzonderheden
Vanuit de bijkeuken is de aanpandige paardenstal/schuur bereikbaar met een oppervlakte van circa 315 mw. De royale paardenstal is voorzien van 9 ruime paardenboxen, 1 aparte box welke gebruikt kan worden als quarantaine box en 2 merrie-veulenboxen. Alle boxen zijn voorzien van voer- en drinkbak. Tevens beschikt de paardenstal/schuur over een tussenruimte welke toegang biedt tot de kantine. De aanpandige paardenstal/schuur beschikt over diverse loop- en staldeuren.

De kantine is afgewerkt met tegels als vloerafwerking, deels Spachtelputz, deels schoonmetselwerk als wandafwerking en een ge-ïsoleerd gipsplaten plafond. De kantine is voorzien van keukenblok met enkele spoelbak.

De aangebouwde stal/overkapping is voorzien van diverse bergruimtes/ponystallen, een poetsplaats en een kastenwand met zadelkasten.

De tweede paardenstal heeft een oppervlakte van circa 250 m2. De tweede paardenstal is opgetrokken uit kalkzandsteen muren, heeft een betonnen vloer, houten spanten, houten gordingen en het geïsoleerde zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal is opgedeeld in drie compartimenten. Compartiment 1 is voorzien van vier ruime paardenboxen welke elk voorzien zijn van voer- en drinkbak. Compartiment 2 is voorzien van opvoelbox, wasplaats, poetsplaats met solarium en dierenartsenkamer. Compartiment 3 is voorzien van 4 ruime paardenboxen, voorheen gebruikt als hengstenboxen en elk voorzien van voer- en drinkbak. Compartiment 3 sluit direct aan op de achter gelegen paddock.

Het buitenterrein is voorzien van trainingsmolen (stap/drafmolen, 6 paards) tot 18 km per uur met diverse programma’s, paddock/longeer cirkel, hengsten paddock, mestplaat, weide en rijbak. De rij-bak (circa 20 x 60 m1) is voorzien van houten afrastering en gedraineerde zandbodem. Het buitenterrein beschikt tevens over voldoende parkeer-
gelegenheid op eigenterrein en is te ontsluiten langst de aanpandige paardenstal/schuur en langst het achter de tweede paardenstal gelegen zandpad. Het buitenterrein is deels verhard met betonplaten.

Aanvullende informatie

• De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, gas, riolering en CAI;
• Privacy biedende locatie;
• De woonboerderij is rustig gelegen en omgeven door veel groen;
• Er is voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein;
• Het houden van dieren aan huis is mogelijk;
• Het perceel is via twee zijden te ontsluiten;
• Uitermate geschikt voor een professioneel paarden bedrijf;
• Het pachten van de naastgelegen weides is mogelijk ;
• Uitstekende mogelijkheid om wonen, werken en hobby te combineren.

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier