Molendijk 117 - DINTELOORD

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1858
Woonoppervlakte256 m²
Perceeloppervlakte18.586 m²
Inhoud850 m³
Overige inpandige ruimte17 m²
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Verwarmingc.v.-ketel
Ligging vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen

Foto's (klik voor vergroting)

Molendijk 117 - DINTELOORD

Omschrijving

Vrijstaande woning met een tuin, erf, ruime loods met paardenstallen, paardenrijbak, weide en verdere aanhorigheden op circa 1.85.86 ha grond. ... lees meer

De woonboerderij
De vrijstaande woonboerderij met grote schuur voorzien van vier paardenboxen en een inpandige garage, buitenbak, kippenhok en tuinhuis is gelegen aan het einde van een doodlopende weg aan de buitenrand van Dinteloord. Het pand geniet van een landelijk vrij uitzicht en is een ideaal object voor paardenliefhebbers. Daarnaast biedt deze woning voor iedereen volop mogelijkheden. Zo is het mogelijk om geheel gelijkvloers te wonen, maar ook is er de mogelijkheid om op de eerste etage een zelfstandige woonruimte te creëren of extra slaapkamers te realiseren voor gezinnen.

De woning
De woning is gebouwd omstreeks 1858 en is medio 2007 geheel gerenoveerd waarbij de karakteristieke elementen van de woning zijn behouden. De gehele woning is voorzien van houten paneeldeuren en het originele balkenplafond. De woning heeft een inhoud van circa 850 m³. De woning is opgetrokken in een traditioneel gedegen bouwconstructie, bestaande uit metselwerk spouwmuren, geïsoleerde betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloer en kunststof kozijnen (met houtnerf) voorzien van dubbele beglazing. Het geïsoleerde zadeldak is gedekt met pannen. De woning wordt verwarmd door middel van een (huur) CV ketel met boiler van 150 liter.Indeling
De entree (ca. 18 m²) is afgewerkt met een klassieke tegelvloer. De wanden zijn deels bekleed met gemarmerde lambrisering met een sierlijst en daarboven stucwerk en houten balkenplafond. Boven de entreedeur bevindt zich een sfeervol glas in lood raam. De entree geeft toegang tot de meterkast, de woonkamer, keuken, opkamer, slaapkamer, kelder, het toilet, een overloop die middels twee treden te bereiken is. Deze overloop biedt toegang naar de kelder, een opkamer en de trap die toegang geeft tot de eerste verdiepingsvloer. De opkamer (ca. 4 m²) is voorzien van een inbouwkast, laminaatvloer, stucwerk als wandafwerking en een balken plafond. De meterkast beschikt over een slimme meter, 15 groepen en krachtstroom.
Het toilet is afgewerkt met een houten vloer, en de muren zijn deels opgetrokken met tegels en stucwerk. Het toilet is voorzien van automatisch licht en een afzuigsysteem.

De woonkamer (ca. 22 m²) is afgewerkt met een houten vloer, stucwerk als wandafwerking en een houten balkenplafond. De woonkamer wordt verwarmd middels vloerverwarming, radiatoren en een houtkachel van het merk Godin Colonial. De wand achter de houtkachel is afgewerkt met luxe behang.
Middels ensuite deuren, voorzien van glas in lood, is de keuken toegankelijk.

De keuken (ca. 24 m²) is afgewerkt met Hollandse plavuizen (estrikken) als vloerafwerking, deels tegels en deels gestucte wanden als wandafwerking en een houten balkenplafond. De keuken wordt verwarmd middels vloerverwarming en een radiator. De keuken is voorzien van een gezoet Belgisch hardsteen aanrechtblad, 5-pits gasfornuis met hete luchtoven (Atag), afzuigkap (Itho), dubbele koelkast (Samsung) en een vaatwasser (Miele). De keuken is voorzien van een grote voorraadkast en er zijn voldoende onderkastjes aanwezig.

De serre (ca. 11 m²) is afgewerkt met Hollandse plavuizen als vloerafwerking, gestucte wanden als wandafwerking en een houten balkenplafond met zicht tot in de nok. De serre wordt verwarmd middels vloerverwarming en een radiator. Middels tuindeuren en de achterdeur is het terras en het erf toegankelijk. De serre geeft uitzicht over de achtergelegen landerijen.

De slaapkamer (ca. 22 m²) is afgewerkt met een houten vloer, gestucte wanden als wandafwerking, een houten balkenplafond en een grote kastenwand. De slaapkamer is tevens voorzien van vloerverwarming. De slaapkamer biedt toegang tot de badkamer middels een trapje met één trede. De badkamer (ca. 10 m²) is afgewerkt met tegels als vloer- en als wandafwerking en houten balken als plafondafwerking. De badkamer is voorzien van een dubbele inloopdouche, badkamermeubel met dubbele wastafel, een hangend closet en een aansluiting voor de wasmachine en droger. De badkamer is tevens voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping
De houten trap in de entree geeft toegang tot de eerste verdieping. De eerste verdieping is afgewerkt met deels een laminaat- en deels een parketvloer. De traditionele balkenconstructie is nog volledig zichtbaar. Op de eerste verdieping bevinden zich een open keuken, een badkamer, cv- ruimte, toilet, een bergkast en een trap welke toegang biedt tot de vide.
Het toilet is voorzien van een halletje met daarin een apart urinoir en een wastafel en biedt doorgang naar een afgesloten toilet. De toiletruimte is afgewerkt met een tegelvloer en de wanden zijn deels afgewerkt met tegels en deels met stucwerk.

De open keuken is voorzien van een houten aanrechtblad, 5-pits gasfornuis met bakplaat en een dubbele hete luchtoven (Solitaire professional), afzuigkap en een vaatwasser.

De badkamer is voorzien van een stoomcabine, badkamermeubel met enkele wastafel (arduin hardsteen) en heeft een wasmachine aansluiting. De badkamer is afgewerkt met een tegel-vloer en tegels als wandbedekking.

De 1e verdieping biedt volop mogelijkheden. Mocht u behoefte hebben aan extra slaapkamers dan zijn deze eenvoudig te realiseren. Onderstaand ziet u een mogelijkheid waarop u de 1e verdieping kan indelen. Naar gelang uw behoefte zijn er natuurlijk ook vele andere indelingen mogelijk.

Tweede verdieping
De houten trap op de eerste verdieping geeft toegang tot de vide. De vide beschikt over een houten vloer.

Tuin
Het terras is gesitueerd op het noorden en voorzien van deels houten vlonderplanken en deels van tegels, windschermen en een houten pergola.

Bijzonderheden
De vrijstaande schuur (ca. 380 m²) is gebouwd omstreeks 1991 (BAG) en voorzien van stalen spanten, opgetrokken uit damwand platen, beschikt deels over een tegelvloer en deels over een houten grond-vloer en is voorzien van een roldeur. De schuur is voorzien van vier paardenboxen en een inpandige garage die is voorzien van een garagedeur. De paardenboxen hebben ieder een afmeting van 4,4 x 3,4 m¹. De schuur is uitermate geschikt voor het realiseren van extra paardenboxen en/of het stallen van voertuigen.

De paardenrijbak met de afmeting 20 x 40 m¹ is voorzien van watersprinklers, de bodem is volledig gedraineerd en voorzien van een zandbodem met vlokken. De paardenrijbak heeft een houten omheining.

De weiden, met een totaal oppervlak van circa 1.00.00 ha, zijn gesitueerd aan de voorzijde en de achterzijde van de woning. De weide zijn opgedeeld in drie compartimenten waarvan twee geheel zijn omheind met hout.

De woning is gelegen aan het einde van een doodlopende weg. Vanuit deze weg is de woonboerderij niet zichtbaar. Aan het einde van deze doorlopende weg wordt de woonboerderij afgesloten middels een stalen schuifhek waarachter de woonboerderij is gelegen.

Aanvullende gegevens:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; water, elektriciteit, gas, en IBA III;
- interactieve televisie;
- er is bij voorronde voor het aanleggen van eventuele glasvezel kenbaar gemaakt hiervan gebruik te willen maken;
- de woning is goed onderhouden;
- de gehele woning is voorzien van dubbel glas;
- de woning is gelegen aan een doodlopende straat;
- schitterend uitzicht op weilanden en agrarische akkers;
- het erf wordt afgesloten middels een stalen schuifhek;
- het object is opgenomen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Dinteloord en Prinsenland’ vastgesteld op 24-09-2015, het object heeft een woonbestemming.

Situering
Dinteloord is een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp telt circa 5.600 inwoners. Het dorp kreeg in 1448 zijn naam, die verwijst naar de rol van de nabijgelegen Dintel. Dinteloord kent als blikvanger de suikerfabriek van Suiker Unie.
Dinteloord staat bekend als een dorp met een goed voorzieningenniveau. Diverse faciliteiten en voorzieningen, zoals een huisartsenpost, apotheek, fysiotherapie, winkels, scholen, verscheidene verenigingen en openbaar vervoer zijn in de nabijheid aanwezig. Het buitengebied kenmerkt zich door een karakteristiek polderlandschap en het natuurgebied “De Dintelse gorzen”. In het buitengebied is tevens een jachthaven aanwezig en in de kern zijn enkele aanlegsteigers.
Dinteloord is centraal gelegen ten opzichte van Roosendaal (10 min.), Breda (25 min.), Rotterdam (30 min.) en Antwerpen (35 min.).

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier