Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1890
Woonoppervlakte245 m²
Perceeloppervlakte8.240 m²
Inhoud820 m³
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Verwarmingopen haard en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm waterc.v.-ketel
C.V.-ketelgas gestookt combiketel ATAG hr-cv ketel uit 2011
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en buiten bebouwde kom

Foto's (klik voor vergroting)

Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN
Steenbergsestraat 2a - MOERSTRATEN

Omschrijving

Vrijstaande woonboerderij met bijgebouw, tuin, weiland en 8.240 m² grond.... lees meer

Situering
Als rustig middelpunt in het landelijk gebied tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, omringd door de dorpen Steenbergen, Wouw en Heerle, bevindt zich in Moerstraten deze unieke, vrijstaande woonboerderij met bijgebouw, tuin, weiland en 8.240 m² grond. Moerstraten is op korte afstand van de A4 richting Bergen op Zoom en Antwerpen gelegen. De A17 richting Roosendaal en de A58 naar Etten-Leur met aansluiting op de A16 naar Rotterdam zijn eveneens nabij Moerstraten gesitueerd.

De woonboerderij
De vrij gelegen woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd rond 1890, heeft een inhoud van circa 820 m³ en is in de loop der jaren gerenoveerd. De lindeboom die voor de woning staat is uit de dezelfde jaartelling als de oorsprong van de boerderij. De woonboerderij heeft een traditionele gedegen bouwconstructie, vloer- en muurisolatie en een sporenkap. Het dak van de huidige woning, voormalige stal, met wolfseinden is met riet gedekt. De trapgevel aan de oostzijde van de woonboerderij is uitgevoerd in IJsselsteen en het dak aan de oostzijde is met pannen gedekt. In 2001 is de woning voorzien van isolerende beglazing en roeden verdeling. De stenen vloeren in de woning hebben vloerverwarming, de wanden en plafonds zijn uitgevoerd in stucwerk. De woonkamer, werkkamer/ annex hobbyruimte en de keuken zijn voorzien van balkenplafonds. De dorpels, kozijn accenten en voordeur omlijsting zijn uitgevoerd in arduin (Belgisch hardsteen). Vanwege de recente onderhoudsstatus dient men rekening te houden met achterstallig onderhoud zoals; het schilderwerk van de kozijnen, schilderwerk achtergevel, kwaliteit rietenkap en renovatie/afwerking van een aantal ruimtes in de woning.


Indeling
De hal/ entree (circa 23 m²), met marmeren vloer, stucwerk wand- en plafond afwerking geeft toegang tot de woonkamer, keuken, toilet, meterkast en trapopgang naar de verdieping.

De woonkamer (circa 65 m²) met sfeervolle natuurstenen schouw, grote raampartijen met uitzicht op de tuin, een loopdeur met direct toegang tot het achter de woonboerderij gelegen terras, heeft een antieke marmeren vloer, stucwerk wanden en balken plafond met inbouwspots.

De keuken (circa 15,5 m²) heeft, een marmeren vloer, stucwerk wanden, balken plafond met inbouwspots en een keuken in hoekopstelling. De keuken is voorzien van een houten aanrechtblad, een stenen spoelbak, diverse onderkasten, een apothekerskast, een keramische kookplaat, Zanussi afzuigunit, een Bosch vaatwasser en een whirlpool oven.

Het toilet heeft een marmeren vloer, stucwerk wand- en plafond afwerking, een zwevend closet en fontein.

Via de keuken is het portaal (circa 7,2 m²) bereikbaar met doorgang tot de achterzijde van de woonboerderij en tot de wasruimte/ berging (circa 8,6 m²) met opstelplaats van de wasmachine en droger en van de ATAG HR-cv ketel bouwjaar (2011).

De werkkamer/ annex hobbyruimte (circa 34,3 m²) grenst aan de woonkamer, heeft een houten vloer, stucwerk wanden en balken plafond afwerking. Via de werkkamer is een berging, een vaste kast, een nog te realiseren toilet en de voormalige stal met open bergzolder en dubbel openslaande deuren, bereikbaar.

De voormalige stal (circa 70,5 m²) heeft een betonvloer, een originele sporenkap en een nokhoogte van circa 7,8 meter.Eerste verdieping
Via de trapopgang wordt de ruime overloop (circa 13 m²) bereikt. De overloop is voorzien van een houten vloer en stucwerk wand- en plafond afwerking. De overloop geeft toegang tot 4 slaapkamers en de badkamer.

De eerste slaapkamer (circa 14,8 m²) heeft een laminaat vloer en stucwerk wand- en plafond afwerking. De tweede slaapkamer (circa 11,6 m²) heeft een laminaatvloer en stucwerk wand- en plafond afwerking. De badkamer (circa 6,4 m²) heeft een marmeren vloer, tegel wand afwerking, stucwerk plafond een Velux-dakraam en is voorzien van een badkamermeubel, whirlpool, douchegelegenheid, zwevend closet en een designradiator.

Via een niveauverschil van één traptrede op de overloop wordt de verdieping boven de voormalige stal bereikt met toegang tot de derde en vierde slaapkamer. De derde slaapkamer (circa 21,6 m²) met dakkapel heeft een houten vloer en stucwerk wand- en plafond afwerking. De vierde slaapkamer (circa 32,8 m²) heeft eveneens een dakkapel, een houten vloer en stucwerk wand- en plafond afwerking. Via de vierde slaapkamer is de bergruimte bereikbaar, voorzien van een houten vloer en gipsplaten plafond- en wand afwerking.


Tuin
De rondom de woning gelegen tuin met diverse verharde terrasgelegenheden, gazon, speelweide, is fraai aangelegd en vrij van de weg, volledig privé gelegen. Voor de bestrating aan de voorzijde van de woonboerderij en de paden rondom de woning is gebruik gemaakt van sierbestrating, oude klinkers en siergrind.

Parkeergelegenheid
Aan de voorzijde van de woonboerderij zijn ruime parkeergelegenheden voor meerdere auto’s op eigen terrein aanwezig.

Beplanting
De aangelegde tuin heeft diverse buxus- laurier- en beukhagen, diverse boomsoorten, onder andere lindebomen en notenbomen bij het terras, wilgen, kastanjes, fruitbomen, een ruim gazon, speelweide en meerjarige beplating.


Bijzonderheden
Bijgebouw
Het achter de tuin gelegen bijgebouw, bouwjaar circa 1984, (circa 25 m x 11,2 m = circa 280 m²) heeft aan de voor en achterzijde, over de breedte, stenen gevels en over de lengte gevels van stalendamwand profiel, stalen spanten en houten gordingen en een zadeldak gedekt met asbest-golfplaten en licht doorlatende platen.

Weiland
Aan de west- en noordzijde van het perceel zijn twee percelen weiland, afgezet met hekwerk, gelegen.

Aanvullende informatie

• De volgende (nuts)voorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, (220 volt en 380 volt);
• De CV-ketel (bj 2017) wordt op gas gestookt, middels een bovengronds, op het terrein gesitueerde gastank (Primagaz);
• De riolering geschiedt middels een voormalige beerput;
• De woning beschikt over Digitenne voor televisie ontvangst;
• De woning beschikt over een alarminstallatie;
• Uitstekende mogelijkheden om wonen en werken te combineren;
• De rietenkap van de woning is van een dergelijke bouwjaar dat deze aan vervanging toe is;
• Er is voldoende parkeerruimte voor meerdere auto’s op eigen terrein;
• De woonboerderij is rustig gelegen, omgeven door veel groen en voorzien van een riante privacy biedende tuin;
• Het asbesthoudende dak van de schuur dient voor 2024 vervangen te worden;
• Vanwege de recente onderhoudsstatus dient met achterstallig onderhoud rekening te worden gehouden zoals bijvoorbeeld; het schilderwerk van diverse
kozijnen, schilderwerk achtergevel, kwaliteit rietenkap;;
• De locatie is uitermate geschikt, naast woongenot, voor het houden van paarden of kleinvee.

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier