Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT

Vraagprijs € 525.000,- k.k.
Statusonder optie
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1928
Woonoppervlakte310 m²
Perceeloppervlakte11.770 m²
Inhoud1.260 m³
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Warm waterc.v.-ketel
C.V.-ketelgas gestookt ketel Nefit Excellent uit 2007
Ligging aan rustige weg, open ligging en buiten bebouwde kom
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's (klik voor vergroting)

Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT
Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT
Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT
Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT
Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT
Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT
Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT
Gagelstraat 15 - MOLENSCHOT

Omschrijving

Woonboerderij met aangrenzende schuur met paardenstallen, een binnenrijbaan/loods en een voormalige machine berging, buitenrijbaan, mestplaat, weiland en verdere aanhorigheden op circa 1.17.70 ha. ... lees meer

Situering
In een landelijke en bosrijke omgeving nabij de kern Molenschot ligt deze fraaie woonboerderij met aangrenzende schuur met daarin paardenstallen en een voormalige machine berging, binnenrijbaan/loods, afspuitplaats, buitenrijbaan, mestplaat, weiland en 1.17.70 ha grond.
Molenschot heeft een aantal kleinschalige voorzieningen, waaronder een basisschool, diverse sportverenigingen en een klein winkelaanbod. Daarnaast zijn de uitgebreide voorzieningen van Gilze, Rijen, Breda en Tilburg binnen circa 10 tot 20 autominuten bereikbaar. Molenschot ligt vlakbij de rijksweg A58 en heeft op die manier een prima verbinding met onder andere de steden Eindhoven, Antwerpen en Rotterdam.
Vanuit de woonboerderij is de rijksweg A58 in nog geen 5 autominuten te bereiken. De woonboerderij met vrij uitzicht ligt eveneens in de buurt van natuurgebied de Molenschotse Heide voorzien van diverse fiets-, wandel- en ruiterroutes. Kortom een fraaie woonlocatie in een bosrijke, landelijke en centrale omgeving.

De woning
De vrijstaande woning is gebouwd omstreeks 1928 en heeft een woonoppervlakte van circa 310 m² en een inhoud van circa 1260 m³. De woning is in 2008 gerenoveerd.. Het betreft een traditionele gedegen bouwconstructie, opgetrokken uit metselwerk spouwmuur, betonnen geïsoleerde begane grondvloer, houten verdiepingsvloer en hardhouten kozijnen grotendeels voorzien van dubbele beglazing. Het geïsoleerd zadeldak is gedekt met pannen, welke in 2005 zijn vernieuwd. De woning is voorzien van rolluiken en aan de voorzijde voorzien van zonwering. De locatie behoeft wat algeheel onderhoud m.b.t. het buiten terrein en de buitenzijde van de gebouwen. De aan de woonboerderij verbonden schuur is deels voorzien van asbesthoudende golfplaten.
De woning wordt verwarmd door middel van een Nefit Excellent C.V.-ketel (bj. 2007).Indeling
Voorhuis:
Middels de entree is de keuken, woon/eetkamer, de opkamer en de trapopgang naar de eerste verdieping te bereiken

De handgemaakte keuken (ca. 16 m²) beschikt over een granieten werkblad en diverse inbouwapparatuur als een fornuis, kookplaat, koelkast, afzuigkap, vaatwasser en verdere apparatuur. De woon/eetkamer is voorzien van vloerverwarming (34 m²).

Boerderij:
Middels de zij entree is het kantoor/slaapkamer (20 m²), de woonkamer (45 m²), inloopkast, badkamer, de twee slaapkamers ( 25 m² en 21 m²) en de bijkeuken bereikbaar. De inloopkast is voorzien van een kastwand en cv. De woonkamer is voorzien van grote openslaande tuindeuren en biedt een prachtig uitzicht op de oprijlaan. De bijkeuken beschikt over een wasmachine en droger aansluiting en de luxe badkamer is voorzien van een rond bad, dubbele wastafel en een grote inloopdouche.

Vanuit de bijkeuken is de garderobe en het toilet bereikbaar en de twee bijkeukens die toegang geven tot het voorhuis en de schuur.

De aan het huis grenzende schuur is ruim 20 x 8,5 meter en wordt gebruikt als hooi en stro opslag maar bied genoeg ruimte om eventueel nog meer paardenboxen te realiseren of kan dienst doen als stalling voor o.a. paardentrailer en auto’s.Eerste verdieping
De overloop geeft toegang tot de drie slaapkamers, het toilet en de zolder (15 x 7).

Tuin
Naast het voorhuis bevindt zich een keurig aangelegde onderhoudsvriendelijke tuin met vijver, terras en een grote verscheidenheid aan meerjarige planten en bomen. Deze tuin biedt de mogelijkheid op optimaal te genieten van de rust en ruimte in het polderlandschap.

Bijzonderheden
Stal
De stal is voorzien van 6 paardenboxen (3 x 4 m) met buitenluik. Er is een mogelijkheid om 2 extra stallen (3 x 3,5 m) te realiseren. De stallen zijn aangrenzend aan de binnenrijbaan/loods. Verder beschikt de stal over een afspuitplaats met warm en koud water. Het dak van de stal is in 2007 volledig vernieuwd. De stal heeft een vrij overspannen houten constructie en is voorzien van asbestvrije golfplaten.

Schuur/ voormalige machine berging
De vrijstaande schuur is voorzien van elektra en water en biedt een mogelijkheid tot opslag of tot het realiseren van 6 extra paardenboxen (3x3 m). De schuur kan tevens gebruikt worden als paddock/uitloop, schapen/kleinvee stalling met kleine weide.

Binnenrijbaan/schuur
De binnenrijbaan is voorzien van een Agterberg bodem en een sproei-installatie. Het dak van de binnenrijbaan is in 2007 volledig vernieuwd. In de schuur zijn een wasplaats en 6 boxen gerealiseerd.

Buitenrijbaan
De buitenrijbaan heeft een afmeting van 20 m ˡ bij 60 m ˡ en is voorzien van een Agterberg bodem, sproei-installatie en een stoeprand.

Verder beschikt het object over een mestplaat met vloeistofdichte bodem en diverse weilanden.

Het grote bestraatte erf bied ruim voldoende parkeerruimte en is verfraaid met bomen en omheind met een sierhekwerk. Het object biedt de mogelijkheid om een extra stuk grond bij te huren van 2,4 ha.

Aanvullende informatie

• De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, gas en riolering;
• Binnen 5 autominuten op de snelwegen A58;
• Winkels voor de dagelijkse voorzieningen op loop-/fietsafstand;
• Het geheel is voorzien van een woonbestemming;
• Rustig wonen in de polder;
• Prachtig uitzicht over de landerijen;
• Zeer geschikt voor het particulier/ semi- professioneel houden van paarden;
• Een groot gedeelte van de asbesthoudende golfplatendaken zijn verwijderd;
• De locatie behoeft wat algeheel onderhoud m.b.t. het buiten terrein en de buitenzijde van de gebouwen;
• Mogelijkheden voor het realiseren van meerdere paardenboxen.

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier