Groene Woud 58 - OUDENBOSCH

Vraagprijs € 295.000,- k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1920
Woonoppervlakte105 m²
Perceeloppervlakte6.805 m²
Inhoud450 m³
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's (klik voor vergroting)

Groene Woud 58 - OUDENBOSCH
Groene Woud 58 - OUDENBOSCH
Groene Woud 58 - OUDENBOSCH
Groene Woud 58 - OUDENBOSCH
Groene Woud 58 - OUDENBOSCH
Groene Woud 58 - OUDENBOSCH
Groene Woud 58 - OUDENBOSCH
Groene Woud 58 - OUDENBOSCH

Omschrijving

Multifunctionele bouwkavel. Naast de ruime bouwmogelijkheden voor het realiseren van uw droomwoning is het tevens mogelijk een groot bijgebouw van maar liefst 144 m2 te realiseren. Zeer geschikt voor een bedrijf aan huis, mantelzorg of het houden van dieren! ... lees meer

Ideale nieuwbouwlocatie met een breed scala aan bouw- en gebruiksmogelijkheden!

Vrijstaande woning met opstallen, uitstekend geschikt als bouwkavel, totaal groot 6.805 m2 grond. Met woonbestemming en diverse andere gebruiks-mogelijkheden: o.a. detailhandel en bedrijf aan huis.

Realiseer uw droomwoning!
De locatie gelegen aan Groene Woud 58 te Oudenbosch is bij uitstek geschikt om uw droomwoning te realiseren. Het perceel beschikt over een woonbestemming wat direct bouwen mogelijk maakt. U kunt gelijk beginnen met het aanvragen van een omgevingsvergunning. Het huidige bestemmingsplan is zeer breed en er zijn vele gebruiksmogelijkheden naast wonen zoals bijvoorbeeld; kantoor, detailhandel en praktijkruimte. Het perceel is gelegen net binnen de bebouwde kom van Oudenbosch en dit biedt voordelen;
- Er kan voor worden gekozen om de huidige woning grondig te renoveren. Hierbij mogen alle bestaande gebouwen herbouwd worden en daarmee kan de grootte oppervlakte aan bijgebouwen behouden blijven. Tevens kan ervoor worden gekozen om de aanpandige stal bij de woning te betrekken.
- Het bouwen van een nieuwe woning en schuur behoort ook tot de mogelijkheden, de nieuwe woning mag circa 1.000 m3 groot worden. Een nieuwe woning mag verder van de straatzijde gerealiseerd worden (circa 1 – 2 meter afhankelijk van de inhoud de nieuwe woning).
- De locatie is uitermate geschikt voor diverse beroepen aan huis en het houden van diverse dieren aan huis is mogelijk door de ruime oppervlakte van het perceel.

Verderop worden de bestemmingsplan mogelijkheden uitgebreider beschreven.

Situering
Oudenbosch is een dorp gelegen ten westen van de provincie Noord-Brabant. Oudenbosch is sinds 1997 samengevoegd met de kernen Bosschenhoofd, Hoeven, Oud-Gastel en Stampersgat tot de gemeente Halderberge. Bekendheid heeft Oudenbosch vooral gekregen door de Basiliek, die een kleine kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Rome vertegenwoordigd. Zowel lagere als middelbare scholen, sportverenigingen, een bibliotheek, zorgcentra, een ruim winkelaanbod, horeca en een binnenhaven zijn aanwezig.
Aan de rand van Oudenbosch, centraal gelegen ten opzichte van de uitvalswegen (snelweg A58 en de A17) en de plaatsen, Hoeven, Etten-Leur, Roosendaal en Breda, is deze vrijstaande woning met 6.805 m² grond gelegen.

De bestaande woning
Deze vrijstaande woning is gebouwd omstreeks 1920. De woning heeft een woonoppervlakte van ca. 105 m² en een inhoud van ca. 450 m³ (excl. aanpandige stal). De woning verkeert momenteel in een dusdanige staat dat rekening gehouden dient te worden met grondig renoveren danwel amoveren. De aangebouwde stal met een oppervlakte van circa 60 m² mag bij renovatie bij het woonhuis worden betrokken.

Schuur
De schuur, gelegen schuin achter de woning met aanpandige stal, heeft een oppervlakte van circa 144 m² en is gebouwd omstreeks 1920. Het betreft een houtconstructiebouw. De schuur is momenteel in een dusdanige slechte staat dat met herbouw rekening dient te worden gehouden.

Bijgebouwen
Naast de schuur zijn nog een tweetal stenen bijgebouwen met klinkervloer en zadeldak gedekt met pannen op het perceel gesitueerd. Totale oppervlakte drie gebouwen circa 40 m².

Perceel grasland
Aangrenzend aan de woning met bijgebouwen is een perceel cultuurgrond gelegen, in gebruik als grasland, groot circa 5.000 m².

Bestemmingsplanvoorschriften
Het object valt onder het bestemmingsplan “Kom Oudenbosch”, vastgesteld op
20 juni 2013 en heeft de bestemming ‘Wonen’.
De voor 'Wonen' aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. woningen;
b. bijzondere woongebouwen;
c. havengebouw;
d. detailhandel;
e. horeca;
f. kantoor;
g. dienstverlening;
h. praktijkruimte;
i. bedrijf;
j. garageboxen;
k. water, waterberging en waterhuishoudkundige voorzieningen;
l. agrarisch gebruik;
m. ondergrondse parkeergarage;
n. wandelgebied;
- Maximum bouwhoogte bedraagt 7m;
- Maximum goothoogte bedraag 4m;
- Bouwwijze vrijstaand;
- Bijgebouw maximum oppervlakte 65 m² of huidige handhaven (totaal huidige bijgebouwen circa 184 m2;
- Inhoud nieuwe woning mag circa 1.000 m3 bedragen.

Voor nadere details van het bestemmingsplan (uitbreiding woning- /bijgebouwen etc.) kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Bijzonderheden
- Gelegen net binnen de bebouwde kom van Oudenbosch;
- De snelwegen A58 en de A17 zijn goed bereikbaar;
- Alle voorzieningen (winkels, scholen, verenigingen) zijn op korte (loop/fiets) afstand gelegen;
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, gas en kabel (dienen nog wel in de woning aangesloten te worden);
- Breed perceel;
- Het perceel is ideaal geschikt voor het houden van dieren aan huis;
- Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein;
- Uitbreiding en verplaatsing van de woning behoort tot de mogelijkheden;
- Bij uitstek geschikt als bouwkavel (een nieuwe woning mag verder van de straatzijde gerealiseerd worden, circa 1 – 2 meter);
- Kortom, een ideale plek om wonen, werken en hobby te combineren!

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier