Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Bouwvormn.v.t.
Perceeloppervlakte5.000 m²
Ligging vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving en landelijk gelegen

Foto's (klik voor vergroting)

Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL
Van Haestrechtstraat ong - KAATSHEUVEL

Omschrijving

Landgoed 't Onthaesten... lees meer

Uw droomhuis bouwen op een uniek landgoed? Wij hebben twee exclusieve kavels te koop op Landgoed 't Onthaesten.

Beschouw je huis als een persoonlijke schatkamer
Een huis is een thuis waar warmte, liefde, geluk en comfort is. Op Landgoed ’t Onthaesten is het mogelijk om uw persoonlijke ‘schatkamer’ te realiseren. Een landhuis van waarde omringd door een nieuw te ontwikkelen landgoed met oneindig veel natuurrijkdom. Hier gaan royaal wonen en natuur hand in hand. Dat is wonen op Landgoed ‘t Onthaesten.

Leven in een uitgestrekt natuurgebied aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen
Op deze bijzondere locatie aan de rand van Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is het mogelijk om uw droomhuis te bouwen. Midden in het groen omringd door graslandschappen wordt Landgoed ’t Onthaesten gecreëerd. Een nieuw landgoed van circa 10 hectare waar uw droomwensen in vervulling kunnen gaan.

Nationaal park Loonse en Drunense Duinen
Dit park is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. In de Loonse en Drunense Duinen kunt u genieten van het bos, de mooie heide, de bijzondere zandvlaktes en natuurlijk alle flora en fauna dat in het gebied leeft en groeit. Vanaf Landgoed ’t Onthaesten liggen de duinen in bijna in uw ‘voortuin’ en kunt u te voet, te paard of per fiets direct dit prachtige gebied betreden.

Omgeving
Dat het goed leven is in deze omgeving komt natuurlijk door de prachtige natuur, maar ook door de geweldige recreatievoorzieningen. Gemeente Loon op Zand is een groeiende leisure-gemeente in Nederland met het paradepaardje De Efteling. Inmiddels kent de omgeving een rijk aanbod van B&B’s, recreatieparken en tal van fiets-, wandel- en ruiterpaden. In de maanden april tot en met oktober is er altijd weer die glimlach van mensen die recreëren rondom de duinen. Naast de ligging aan de Loonse en Drunense Duinen heeft de omgeving ook veel te bieden aan cultuur en faciliteiten.

Het Brabantse leven in deze omgeving kenmerkt zich door veel gezellige eet- en borrelgelegenheden, maar ook door een actief verenigingsleven met leuke evenementen.

De karakteristieke omgeving en centra van Kaatsheuvel en Waalwijk kent een rijke geschiedenis in de schoenenindustrie en turfwinning. Gelegen tussen het bruisende dorp Kaatsheuvel en de levendige stad Waalwijk maakt dat alle dagelijkse voorzieningen goed te bereiken zijn, zoals supermarkten en winkelcentra binnen een straal van 500 meter. Ook aan sportfaciliteiten zeker geen gebrek. Op steenworp afstand ligt sportpark Eikendijk. Zin in een potje golf? Binnen een straal van 15 kilometer liggen drie schitterende golfbanen.

Het nieuwe landgoed
In het gebied tussen de Van Haestrechtstraat en de Eikendijk wordt een nieuw landgoed gerealiseerd. Op de oppervlakte van 10 hectare wordt ongeveer 5 hectare nieuwe natuur aangelegd met diverse onverharde wandelpaden en weiland voor het houden van paarden aangelegd.

Uw landhuis
Midden op dit landgoed is er de mogelijkheid om 2 landhuizen van maximaal 1.500 m³ te realiseren met daarbij ook nog een bijgebouw van maar liefst 200 m² oppervlak. Bouwt u liever kleiner? Het landgoed biedt u dan de mogelijkheid om een landhuis te verdelen in 2 wooneenheden met elk een inhoud van 750 m³ en een eigen bijgebouw.

Bebouwing
De kenmerken van de woningen: een horizontaal volume met een beeldbepalend dakvlak en lage goothoogte.

Op het landgoed is rekening gehouden met het zicht vanaf Eikendijk. De landhuizen hebben een terug gelegen ligging waardoor er zicht blijft rondom de bebouwing. De ontsluiting van het erf vanaf Eikendijk is ten noorden van de nieuwe bebouwing gesitueerd. Op deze wijze hebben de landhuizen een optimale ligging met de tuin (en het zicht) op het zuiden.

Erfinrichting
Naast de bebouwing is ook over de erfinrichting zorgvuldig nagedacht. Een aantal belangrijke elementen van de erfinrichting worden in de brochure nader toegelicht.

De inrichting van de aan te leggen natuur wordt verzorgd door de initiatiefnemer van het landgoed. De erfinrichting zal worden aangelegd door de nieuwe eigenaren.

Beplanting
De woonkavels krijgen een centrale positie op het landgoed, op de overgang van hoog naar laag. De gebogen vormen zorgen voor een optimale beleving van de openheid voor de bezoekers en een vloeiende overgang van de woonkavels richting het omringende landschap (geen scherpe haakse hoeken). De woonkavels liggen te midden van struweelhagen, die het oorspronkelijke slagenlandschap benadrukken. Hiermee worden de woonkavels verbonden met de overige inrichting van het landgoed.


Bijzonderheden
Inrichting
Bij de locatiekeuze voor de landhuizen is rekening gehouden met het zicht vanaf de straat Eikendijk op het omliggende landschap. De ontsluiting van het erf, vanaf Eikendijk is ten noorden van de nieuwe landhuizen gesitueerd. Op deze wijze hebben de landhuizen een optimale ligging met de tuin (en het zicht) op het zuiden. Te midden van de twee landhuizen bevinden zich twee grote erfbomen. Tussen de twee landhuizen wordt een boomgaard aangelegd voor extra privacy.

Paarden in bloemrijk hooiland
Ten zuidwesten van de nieuwe landhuizen wordt droge natuur gerealiseerd op de hoger gelegen gronden. Ten westen van de nieuwe landhuizen is ruimte voor weiland zodat de paarden ongestoord kunnen grazen in bloemrijk hooiland.

Openbare wandelpaden
Het landgoed is toegankelijk vanaf twee toegangen. Eén entree ligt aan de Eikendijk en één entree is gelegen aan de Van Haestrechtstraat.

Water
De watergangen liggen in de lagergelegen delen en zijn in lijn gesitueerd met de struweelhagen zodat deze het beeld van de strokenverkaveling versterken. Uitzondering op deze strokenverkaveling is de watergang, inclusief flauwe oever, langs de inrit en landgoedkavel. Deze markeert de overgang van de landgoedkavel naar het omringende landschap met natuurontwikkeling.

Uw droomwoning op Landgoed ’t Onthaesten

Vraagprijzen
- Landgoedkavel à 5.000 m² voor het realiseren van een woning à 1.500 m³: € 795.000,- v.o.n.
- Landgoedkavel à 2.500 m² voor het realiseren van een gecombineerd landhuis à 750 m³: € 425.000,- v.o.n.

In overleg is er meer grond van het omliggende landschap aan te kopen met een vraagprijs per m² van € 10,00 k.k.

Dit landgoed wordt verkocht onder begeleiding van Staal Makelaars. Voor meer informatie over het landgoed en de mogelijkheden neem contact op met het makelaarskantoor of vraag de uitgebreide brochure aan!

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Brochure aanvraag

Contactformulier