Bossestraat 16* - WOENSDRECHT

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1953
Woonoppervlakte233 m²
Perceeloppervlakte15.000 m²
Inhoud827 m³
Overige inpandige ruimte34 m²
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers4
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen
Tuinachtertuin
Schuur/bergingaangebouwd steen

Foto's (klik voor vergroting)

Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT
Bossestraat 16* - WOENSDRECHT

Omschrijving

Vrijstaande boerderij op een unieke locatie met garage, landbouwschuur, geitenstallen, open hangar, kas, tuin, overige landbouwgrond, waterpoel en verdere aanhorigheden op circa 5.64.08 m² grond. Diverse gebruiksmogelijkheden: Geschikt voor paardenhouderijen, zorgboerderijen en mantelzorgwoningen.... lees meer


Situering
Op één van de mooiste delen van de Brabantse Wal, net buiten de rand van het dorp Woensdrecht, ligt deze vrijstaande woning met garage, geitenstallen, landbouwschuur, open hangar, kas, waterpoel, overige landbouwgrond en verdere aanhorigheden op 5.64.08 ha grond. Het object is gelegen op een steilrand: een abrupte overgang van de hoger gelegen zandgronden naar de lager gelegen zeekleipolders.
Woensdrecht heeft diverse kleinschalige voorzieningen. Daarnaast zijn de uitgebreide voorzieningen van Hoogerheide en Bergen op Zoom binnen respectievelijk circa 5 en 10 autominuten bereikbaar. Hoogerheide heeft een centrum met een goed voorzieningenniveau, uitgebreide uitgaans- en sportgelegenheden en uitstekend openbaar vervoer.
De bereikbaarheid van het dorp Woensdrecht is uitstekend, nabij de uitvalswegen A4/A58. Antwerpen is binnen een half uur bereikbaar en de Zeeuwse stranden bevinden zich op 45 minuten rijden afstand van Woensdrecht.

Het object
Het vrijstaande woonhuis is gebouwd omstreeks 1953 en heeft een woonoppervlakte van circa 233 m² en een inhoud van circa 827 m³. Het woonhuis heeft een traditioneel gedegen bouwconstructie en is opgetrokken uit metselwerkspouwmuren, deels betonnen, deels houten vloeren en een zadeldak gedekt met pannen. De woning is grotendeels voorzien van kunststof kozijnen met isolerende beglazing en diverse ramen beschikken over een rolluik.

Indeling
De entree biedt toegang tot de keuken, de woonkamer, de meterkast, de gang, de trapopgang richting de kelder en de trapopgang richting de eerste verdieping. De gang biedt toegang tot het toilet en een bijkeuken met kantoor. Vanuit de keuken is de achter entree te bereiken welke toegang geeft tot de tuin, een toilet en de garage. Vanuit de garage is de aanpandige schuur te bereiken.
De overloop op de eerste verdieping biedt toegang tot drie slaapkamers, een badkamer en een vaste trap naar zolder. De zolder is voorzien van een slaapkamer.

Aanpandige garage en landbouwschuur
De landbouwschuur is gebouwd omstreeks 1953 en is opgetrokken in een traditionele bouwconstructie, bestaande uit dubbelsteens muren, deels voorzien van isolatie platen, een betonvloer, houten spanten en houten gordingen. Het zadeldak met wolfseinden is met riet onderlaten en gedekt met pannen. De landbouwschuur bestaat uit twee compartimenten, het oude stalgedeelte en de werkplaats. De schuur beschikt over een roldeur en diverse loopdeuren. De landbouwschuur is deels voorzien van een hooizolder.

De open hangar
De open hangar (ca. 10 x 30 meter) is gebouwd omstreeks 1975 en opgetrokken uit enkelsteens muren, stalen spanten, houten gordingen en het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De hangar is voorzien van elektra.

De geitenstal
De stal (ca. 12 x 45 meter) is gebouwd omstreeks 1970 en is opgetrokken uit een betonvloer, deels metselwerkmuren voorzien van een windscherm. Achter de geitenstal zijn 2 voersilo’s gesitueerd. Het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal is voorzien van elektra en water en een grote schuifdeur.

De oude stal
De stal (ca. 13 x 20 meter) is gebouwd omstreeks 1900 en opgetrokken uit enkelsteens muren, houten spanten, houten gordingen en deels een betonvloer, deels roostervloer met onderliggende putten. Het zadeldak met wolfseinden is deels geïsoleerd en gedekt met pannen. De stal is voorzien van een schuifdeur, water en elektra.
Naast de stal is een glazen kas en een kippenhok gesitueerd. De glazen kas is voorzien van water.

De landbouwgrond
Het object is gelegen op een perceel van 5.64.08 ha. De bodem bestaat uit hoge zwarte enkeerdgronden; leemarm en zwak lemig fijn zand en tochteerdgronden; zavel. Met een grondwaterstand VII. Hierbij betreft de hoogste grondwaterstand tussen de 80-140 cm onder maaiveld en de laagste grondwaterstand > 120 cm onder maaiveld. Drainage is in 2017 aangelegd.
In het perceel zit een hoogteverschil van circa 8 meter.

Eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping biedt toegang tot drie slaapkamers, een badkamer en een vaste trap naar zolder.

Tweede verdieping
De zolder is voorzien van een slaapkamer.

Bijzonderheden
Agrarisch gebruik/paardenhouderij
De locatie aan de Bossestraat is de ideale locatie voor diverse alternatieve gebruiksmogelijkheden. Naast het gebruik als geitenhouderij is de locatie tevens geschikt voor omzetting naar een paardenhouderij. Met aankoop van aangrenzende grond is de locatie zelfs ideaal geschikt voor opfok aan huis.

Wonen en zorg
Naast diverse alternatieve aanwendingsmogelijkheden binnen het agrarische gebruik is het tevens een locatie die uitermate geschikt is als zorgboerderij of voor omzetting naar wonen met mogelijkheden tot mantelzorg wonen in de vorm van een collectief erf. Rondom deze mogelijkheden hebben de opdrachtgevers een verzoek ingediend bij de gemeente Woensdrecht.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; water, elektriciteit en riolering;
- Gelegen in een rustige straat net buiten het dorp;
- Dichtbij alle dagelijkse voorzieningen;
- Het object heeft schitterend uitzicht op weilanden en agrarische akkers;
- Het object is gelegen in en nabij een van de meest opvallende landschappen van Brabant, de Brabantse Wal;
- Het object is gesitueerd op een steilrand een abrupte overgang van de hoger gelegen zandgronden naar de lager gelegen zeekleipolders.
- Het object is voorzien van royale bijgebouwen;
- Er zijn mogelijkheden met betrekking tot het realiseren van een herbestemming.

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Contactformulier / Brochure aanvraag