Moleneindsestraat 38 - HOEVEN

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1905
Bouwperiode-1906
Woonoppervlakte181 m²
Perceeloppervlakte16.980 m²
Inhoud1.546 m³
Overige inpandige ruimte131 m²
Bergruimte525 m²
Aantal kamers7
Aantal slaapkamers6
Verwarmingc.v.-ketel
Warm waterc.v.-ketel
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht en open ligging
Tuintuin rondom
Schuur/bergingvrijstaand hout

Foto's (klik voor vergroting)

Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN
Moleneindsestraat 38 - HOEVEN

Omschrijving

Langgevel woonboerderij met schuur, erf, tuin en verdere aanhorigheden en landbouwgrond op een perceel van circa 01.69.80 ha.... lees meer

Situering
De voormalig agrarische boerderij, welke nog wel van een agrarische bestemming is voorzien, is gelegen aan de rand van de bebouwde kom van Hoeven. Het object is vrij gelegen van de weg, waardoor het rustig gesitueerd is en u optimaal kunt genieten van de rust en het uitzicht rondom. Het betreft een vrijstaande woning met schuur, erf, tuin, weiland en verdere aanhorigheden op een perceel van circa 1.69.80 ha.

Hoeven behoort bij de gemeente Halderberge en telt circa 6700 inwoners. Het dorp is voorzien van allerlei faciliteiten en voorzieningen, zoals een supermarkt, huisartsenpost, ziekenhuis, diverse winkels, scholen, restaurants en openbaar vervoer. Deze faciliteiten zijn goed bereikbaar met de fiets. Hoeven is een ideale uitvalsbasis als je houdt van fietsen en wandelen. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk wandelen door het Pagnevaartbos. Hier ligt ook waterspeelparadijs Splesj!, het grootste waterpark van de Benelux.
Rondom Hoeven zijn diverse accommodaties te vinden, zoals hotels en B&B’s. Kortom, er valt genoeg te beleven in Hoeven.
Hoeven is centraal gelegen ten opzichte van Breda (20 min), Roosendaal (15 min.), Etten-Leur (10 min.).

De woning
De woonboerderij is gebouwd omstreeks 1905 en heeft een woonoppervlakte van circa 181 m² en een inhoud van circa 1.546 m³. Dit is inclusief de inpandige schuur. De overige inpandige ruimte bedraagt circa 131 m². De woning is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie, bestaande uit metselwerk muren, een deels betonnen en een deels houten begane grondvloer, een houten verdiepingsvloer, hardhouten kozijnen voorzien van enkele beglazing en een zadeldak gedekt met pannen.
De woning wordt verwarmd middels een c.v. ketel.

Indeling
Begane grond
De entree is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een zachtboard plafond. De entree geeft toegang tot de woonkamer, de meterkast, het toilet, de trapopgang naar de eerste verdieping en de bijkeuken.
Het toilet is volledig betegeld en beschikt over een hangend closet en een fonteintje.

De woonkamer
De woonkamer is afgewerkt met vinyl als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en zachtboard als plafondafwerking. De woonkamer heeft veel lichtinval door de aanwezige raampartijen.

De keuken
De keuken is afgewerkt met vinyl als vloerafwerking, deels stucwerk, deels lambrisering als wandafwerking en zachtboard als plafondafwerking. De keuken is voorzien van een aanrechtblad met gootsteen. Er staat een los gasfornuis met daarboven een afzuigkap en de vaatwasser staat hier tevens opgesteld. De keuken biedt toegang tot de bijkeuken.

De bijkeuken
Hier staat de wasmachine opgesteld. Kastruimte voor opslag van spullen is vanaf hier toegankelijk en bevindt zich onder de trapopgang naar de eerste verdieping.

De douche
In de bijkeuken bevindt zich ook de doucheruimte. De vloer is betegeld en de wanden zijn deels voorzien van tegels en deels voorzien van stucwerk wanden. De douche zelf is zo ingericht dat deze ook heel goed te gebruiken is voor personen met een mindere mobiliteit, een zitje en wandbeugels ter ondersteuning zijn hier aangebracht.

Tevens is vanuit de bijkeuken een multifunctionele ruimte bereikbaar en deze is afgewerkt met beton als wand- en vloerafwerking. Het plafond is een traditioneel balkenplafond. Deze ruimte kan op verschillende manieren gebruikt en ingedeeld worden.

Inpandige schuur
Vanuit de slaapkamer op de begane grond is de inpandige schuur (14.33m x 9.42m) te bereiken. De inpandige schuur is ruim en kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. De schuur heeft deels een stalen en deels een gebinte constructie.

Eerste verdieping
Via een vaste trap gelegen in de hal op de begane grond is er toegang tot de eerste verdieping. Op deze verdieping bevinden zich vier slaapkamers en nog een grote ruimte waarin bijvoorbeeld een zitgedeelte gemaakt kan worden.

Slaapkamers
Enkele slaapkamers op deze verdieping hebben vinyl als vloerafwerking, enkele slaapkamers hebben vloerbedekking als vloerafwerking. Alle slaapkamers dienen opgeknapt en gemoderniseerd te worden.
De c.v. ketel staat op deze verdieping opgesteld.

Tuin
Er is meer dan voldoende ruimte om te parkeren op het eigen erf, welke volledig is bestraat. De tuin ligt gedeeltelijk rondom de woning en is voorzien van meerjarige beplanting. Er is vanaf het erf zicht op de omliggende en bijbehorende weilanden.

Schuur
De vrijstaande schuur (25.48m x 15.80m en 8.79m x 13.32m) is momenteel (onder andere) in gebruik als stalling maar kan voor diverse doeleinden worden ingericht en gebruikt. Er is toegang middels diverse loop- en schuifdeuren.

Grond
Achter de schuur bevinden zich nog twee percelen landbouwgrond. Deze percelen bieden de mogelijkheid voor bijvoorbeeld agrarisch gebruik met bijbehorende voorzieningen en hobbymatige agrarische activiteiten. Tevens is het ideaal geschikt voor het houden van paarden of klein vee.

Bijzonderheden
Bestemmingsplan

Het object heeft de bestemming enkelbestemming ‘agrarisch’ en de dubbelbestemming ‘waarde-archeologie 2’. De locatie is geschikt voor bedrijfsmatige agrarische activiteiten, maar het behoort ook tot de mogelijkheden om de bestemming om te zetten naar wonen. Het aankopen als particulier met de huidige bestemming is tevens mogelijk. Er dient dan wel rekening gehouden te worden met een financieringsgrens van 80% van de marktwaarde.

De exacte regels qua bestemmingsmogelijkheden zijn terug te vinden in het bestemmingsplan. Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; water, elektriciteit, glasvezel, gasaansluiting en persriool;
- Het object is gelegen op een rustige locatie;
- Het object heeft aan de achterzijde vrij uitzicht over weilanden;
- Er is voldoende verhard terrein aanwezig voor bijvoorbeeld het parkeren van voertuigen;
- De woning is voorzien van vijf slaapkamers;
- Een beregeningsput is aanwezig;
- Diverse gebruiksmogelijkheden.


Gebruiksmogelijkheden:

Het perceel biedt de mogelijkheid voor het realiseren van een mantelzorg woning. Ook een kantoor aan huis behoort tot de mogelijkheden. Het perceel is daarnaast geschikt voor het houden van kleine dieren, zoals kippen, geiten en paarden.

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Contactformulier / Brochure aanvraag