Heul 67 - HOEVEN

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiswoonboerderij
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1968
Bouwperiode1960-1970
Woonoppervlakte134 m²
Perceeloppervlakte2.600 m²
Inhoud464 m³
Bergruimte116 m²
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Verwarmingc.v.-ketel en houtkachel
Warm waterc.v.-ketel
Tuintuin rondom
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's (klik voor vergroting)

Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN
Heul 67 - HOEVEN

Omschrijving

Vrijstaande woning met bijgebouw, tuin, erf, landbouwgrond en verdere aanhorigheden op circa 1.305 m² grond. Het is ook mogelijk om het object met meer grond aan te kopen, dan is de totale oppervlakte ca. 2.600 m².... lees meer

Situering
De vrijstaande woning is gelegen in de Verspreide Huizen buurt, in de straat De Heul, welke is genoemd naar de in de Middeleeuwen gelegde heul/brug. De Heul is een langgerekte weg, in lintbebouwing, van Hoeven naar Sint Willebrord en is gelegen in het buitengebied van Hoeven.
Hoeven is een klein en gezellig dorp met een gezellig dorpsscentrum. De ligging van de woning zorgt voor veel rust en ruimte maar is toch centraal gelegen op korte afstand van alle dagelijkse voorzieningen. Het centrum van Hoeven is op fietsafstand gelegen. De stadscentra van Breda en Roosendaal zijn binnen een kwartier met de auto te bereiken. Daarnaast zijn de snelwegen A16, A17 en A58 binnen enkele autominuten bereikbaar. De grote steden zoals Rotterdam, Antwerpen en Den Bosch zijn binnen 40 autominuten bereikbaar.
Natuurgebied Pagnevaart ligt tussen Oudenbosch, Hoeven en Bosschenhoofd in. Het bosgebied is ongeveer 35 ha. groot en is vrij toegankelijk. Je kunt hier heerlijk wandelen over diverse paden en laantjes. Rondom het bos bevinden zich diverse cafés en restaurants.

Het object
Het vrijstaande woonhuis is gebouwd omstreeks 1968 en heeft een woonoppervlakte van circa 134 m² en een inhoud van circa 464 m³. Het woonhuis heeft een traditioneel gedegen bouwconstructie en is opgetrokken uit metselwerk spouwmuren, deels betonnen (begane grond), deels houten vloeren (verdieping) en een geïsoleerd zadeldak (glaswol) gedekt met pannen. De woning is grotendeels voorzien van houten kozijnen met gedeeltelijk dubbel glas.
De woning is aangesloten op de riolering, dit loopt via de oude septictank welke nog aanwezig is. Gasaansluiting is tevens aanwezig. De woning wordt verwarmd middels een c.v. ketel (Nefit, bouwjaar 2020) en een houtkachel.

Indeling
Begane grond
De entree/hal is voorzien van een tegelvloer, deels spachtelputz en deels lambrisering als wandafwerking en een zachtboard plafond. De entree/hal biedt toegang tot de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. In de hal bevindt zich de meterkast, het gaat hier om een oude stoppenkast met 1x krachtstroom (380/20 ampère) en 6 groepen (6 ampère). Er is geen aardlekschakelaar aanwezig. Onder de trapopgang richting de eerste verdieping bevindt zich een kelderkast.

De woonkamer is voorzien van vloerbedekking, spachtelputz wanden en een zachtboard plafond. De ruimte is onder andere voorzien van een gezellige houtkachel. De woonkamer is verder voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.

De keuken heeft vinyl als vloerafwerking, muren van deels spachtelputz en deels van tegelwerk en een spanplafond. Ook hier zijn hardhouten kozijnen met dubbele beglazing aanwezig. Rolluiken zijn bij de ramen in de keuken ook aanwezig. De keuken is geplaatst in een rechte opstelling en ingericht met een 4-pits gasfornuis (Bosch), afzuigkap (Pelgrim) en een spoelbak. De keuken heeft een eiken look maar is gemaakt van kunststof.

Vanuit de keuken is er toegang tot de bijkeuken. Deze ruimte is voorzien van een tegelvloer, deels spachtelputz en deels tegelwerk wanden en een hardboard plafond. De c.v. ketel (Nefit, bouwjaar 2020) staat hier opgesteld en verder bevinden zich hier aansluitingen voor de was apparatuur.
Verder is er een apart toilet met fonteintje aanwezig en een doucheruimte met wastafel. Deze twee ruimtes hebben dezelfde afwerking als de bijkeuken.

De slaapkamer op de begane grond bevindt zich aan de voorzijde van de woning en de vloer is hier afgwerkt met vloerbedekking, de wanden met spachtelputz en een zachtboard plafond. De hardhouten kozijnen zijn voorzien van enkel glas en er is een enkele wastafel aanwezig.

Eerste verdieping
De vaste trap gelegen in de hal geeft toegang tot de eerste verdieping. Op de overloop bevinden zich nog twee vaste kasten en de overloop heeft vloerbedekking als vloerafwerking, spachtelputz als wandafwerking en een zachtboard plafond. De hardhouten kozijnen zijn voorzien van enkel glas. Middels de overloop zijn de 3 slaapkamers en het toilet te bereiken. Het toilet is geheel betegeld. De slaapkamers hebben allemaal dezelfde afwerking als de overloop. De grootste slaapkamer is voorzien van een wastafel.

Tuin
Rondom de woning bevindt zich een goed verzorgde tuin. De tuin is onder andere voorzien van meerjarige beplanting, diverse bomen en buxusplanten. Aan de achterzijde heeft u vrij uitzicht over de achtergelegen landerijen.


Bijgebouw/Schuur
De vrijstaande schuur met vliering (opp. ca. 96m²) is gebouwd omstreeks 1968, heeft een houten kapconstructie en is voorzien van een betonnen vloer, spouwmuren en een zadeldak gedekt met pannen. Via onder andere een loopdeur is er toegang tot het gebouw en verder is het hier voorzien van 2 overheaddeuren en 1 grote schuifdeur aan de achterzijde. Krachtstroom is aanwezig en er bevindt zich hier een grondwater put (ca. 80 meter) met een bovengrondse pomp.

Bijzonderheden
Bestemmingsplan

Volgens het bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Halderberge, datum 14-12-2017 heeft het object momenteel de bestemming ‘Enkelbestemming agrarisch met waarden / Landschapswaarden’ en de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 2’.

Toekomstige bestemmingsplan (wonen)
Er ligt reeds een wijzigingsplan (november 2021) voor het omzetten van de bestemming van een voormalige agrarische tuinderijlocatie naar een woonbestemming (VAB) op de locatie aan de Heul 65 en 67 te Hoeven. Hiervoor is al een principe akkoord. Dit houdt onder andere in dat het mogelijk is om met een NWWI taxatie een volledige financiering te krijgen.
De burgerwoningen gelegen aan Heul 65 en Heul 67 zullen behouden blijven en zullen qua bouwvolume, goothoogte en bouwhoogte aansluiten aan de eisen uit het huidige bestemmingsplan. Dit betekent o.a. dat de goothoogte niet meer mag bedragen dan 7,5 meter, de bouwhoogte niet meer mag bedragen dan 10 meter en de inhoud niet meer mag bedragen dan 750 m³. De woningen zullen landschappelijk worden ingepast. De voor ‘wonen’ aangewezen gronden zijn o.a. bestemd voor wonen en aan huis verbonden beroepen of bedrijven.

Met betrekking tot bijbehorende bijgebouwen is agrarisch (hobbymatig) gebruik in de vorm van agrarische bodemexploitatie toegestaan. Voor het bouwen van een bouwwerk mag de goothoogte niet meer bedragen dan 3 meter en de bouwhoogte niet meer bedragen dan 5,5 meter. De oppervlakte van bijbehorende bijgebouwen mag niet meer bedragen dan 200m². Vrijstaande bijgebouwen dienen op een afstand van ten minste 2 meter achter de voorgevelrooilijn van de woning te worden gebouwd. De afstand van vrijstaande bijbehorende bijgebouwen tot de woning mag niet meer bedragen dan 25 meter.

Specifieke gebruiksregels
Uitoefening van aan-huis-verbonden beroepen of bedrijven is toegestaan als ondergeschikte activiteit bij de woning waarbij wel voldaan dient te worden aan een aantal regels, waaronder:
- de activiteit wordt uitgeoefend door de bewoner;
- de activiteit mag geen onevenredige verkeersaantrekkende werking hebben en parkeren dient op eigen terrein plaats te vinden;
- de activiteit dient milieuhygiënisch inpasbaar te zijn;
- er vindt geen detailhandel plaats;
- de omvang van de activiteit mag niet meer bedragen dan 40% van de gezamenlijke oppervlakte van de bebouwing van de woning en/of bijbehorende bouwwerken tot een maximum van 100 m².

Let wel: de verkoop betreft alleen het object gelegen aan Heul 67 te Hoeven

Vraagprijs met oppervlakte 1.305 m²: € 589.000,- k.k.
Vraagprijs met oppervlakte 2.600 m²: € 675.000,- k.k.
Oplevering: In onderling overleg

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Contactformulier / Brochure aanvraag