Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE

verkocht
Statusverkocht
Aanvaardingin overleg
Soort woonhuiseengezinswoning
Type woonhuisvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1937
Bouwperiode1931-1944
Woonoppervlakte110 m²
Perceeloppervlakte9.240 m²
Inhoud475 m³
Overige inpandige ruimte27 m²
Bergruimte53 m²
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers2
Verwarmingc.v.-ketel en kolenkachel
Warm waterc.v.-ketel
Ligging aan rustige weg, vrij uitzicht en buiten bebouwde kom
Tuinvoortuin
Schuur/bergingvrijstaand steen

Foto's (klik voor vergroting)

Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE
Hollandsedreef 12 - WOUWSE PLANTAGE

Omschrijving

Vrijstaande woning met vrijstaande schuur, erf, tuin, weiland en verdere aanhorigheden gelegen op een perceel met een oppervlakte van circa 9.210 m².... lees meer

Situering
De vrijstaande boerderij met vrijstaande schuur is gelegen in het buitengebied van Wouwse Plantage. Het object is zeer rustig gelegen tussen veel groen en landerijen, privacy is gegarandeerd. Het object betreft een vrijstaande woning met een vrijstaande schuur, gelegen op een zeer ruim perceel van circa 9.210 m².
De Wouwse Plantage werd vroeger ook wel Pindorp (De Pin) genoemd en behoort tot de gemeente Roosendaal. Het landelijk gelegen dorp Wouwse Plantage is gelegen op een rustige locatie tussen de steden Roosendaal en Bergen op Zoom. Het object is op korte afstand gelegen van diverse voorzieningen, waaronder een basisschool en peuterspeelzaal. Ook is er een supermarkt gevestigd in het nabijgelegen dorp Wouw. Op een kleine 5 kilometer afstand bevinden zich de uitvalswegen richting Rotterdam (A16), Antwerpen (E 19) en Breda (A58). Het object is gelegen op 50 meter van de Belgische grens en daarmee is het dorp en het daarbij behorende treinstation in Essen (2,5 km) zeer goed bereikbaar.
Voor natuurliefhebbers liggen de natuurgebieden Kalmthoutseheide, Brabantse wal en het bosgebied van Wouwse Plantage binnen handbereik!

De woning
De vrijstaande woning is gebouwd omstreeks 1937 en heeft een woonoppervlakte van circa 110 m² en een inhoud van circa 475 m³ (excl. vrijstaande schuur). De overige inpandige ruimte bedraagt circa 27 m². De woning is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie bestaande uit metselwerk muren (gedeelte enkel steens muren en een gedeelte geïsoleerde spouwmuren), een betonnen begane grondvloer, een houten verdiepingsvloer en hardhouten kozijnen met deels dubbele beglazing. Het betreft een houten dakconstructie met hierop een zadeldak gedekt met pannen. De gevels zijn in 2017 gedeeltelijk geïsoleerd.
De woning wordt verwarmd middels een c.v. combiketel (bouwjaar circa 2013) en deze bevindt zich in het voorste gedeelte van de woning (voorheen stal). Daarnaast bevindt zich in de woning nog een schouw met kolenkachel.

Indeling
Begane grond

De woning is toegankelijk middels zowel de voorzijde als de achterzijde. De entree (circa 1.00 m1 x 1.06 m1) aan de voorzijde van de woning heeft klassieke tegels als vloerafwerking en behang als wandafwerking en een zachtboard plafond. De entree geeft toegang tot de woonkamer. Daarnaast staat hier de meterkast opgesteld (groepen en een slimme meter).

Woonkamer
De woonkamer (circa 4.80 m1 x 3.40 m1) bevindt zich aan de voorzijde van de woning. De vloer is afgewerkt met vloerbedekking, de wanden zijn afgewerkt met voorzetwanden en behang en het plafond is van zachtboard. Hardhouten kozijnen met dubbele beglazing zijn aanwezig. Rolluiken zijn tevens aanwezig. Deze bevinden zich ook in de keuken en bij de opkamer.

Opkamer
Vanuit de woonkamer is de opkamer (circa 4.00 m1 x 3.36 m1) te bereiken en deze is gelegen aan de achterzijde van de woning. De opkamer heet vinyl als vloerafwerking, behang als wandafwerking en zachtboard als plafond afwerking. Via de vaste houten trap in deze kamer is de eerste verdieping bereikbaar. Rolluiken zijn aanwezig.

Kelder
Onder de opkamer bevindt zich de kelder. De kelder heeft een betonnen vloer en betonnen muren. Deze ruimte kan goed dienst doen als opslagruimte.

Keuken
De keuken (circa 3.58 m1 x3.61 m1) is gelegen naast de opkamer. Via de achterzijde is de keuken tevens bereikbaar en deze is afgewerkt met vinyl als vloerafwerking, deels behang en deels tegels als wandafwerking en gipsplaten als plafondafwerking. De keuken is momenteel ingericht met een keukenblok met kastruimte, spoelbak en een los gasfornuis. Er is één radiator aanwezig. Ook hier bevinden zich rolluiken.

Bijkeuken
Naast de keuken bevindt zich de ruimte welke ooit in gebruik is geweest als stal. Dit gedeelte is in twee delen gesplitst en bereikbaar via zowel de voor- als de achterzijde van de woning. De vloer is hier van beton zonder verdere afwerking, de muren zijn afgewerkt met stucwerk en het plafond is deels afgewerkt met houten balken en deels met schrootjes.

In het voorste gedeelte bevindt zich de c.v. combiketel en een betonnen gootsteen. De trapopgang (vlizotrap) richting de zolderruimte is hier tevens gesitueerd.
In het achterste gedeelte bevinden zich een toilet en een losse doucheruimte.

Het toilet is afgewerkt met een tegelvloer en deels betegelde en deels stucwerk wanden en is ingericht met een staand closet. De doucheruimte heeft dezelfde afwerkingen als het toilet en is ingericht met een douche, wastafel en radiator.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is te bereiken via de vaste trap gelegen in de opkamer. Op deze verdieping bevinden zich een grote open ruimte en twee slaapkamers. De bergzolder is apart te bereiken via de vlizotrap gelegen in het oude stalgedeelte op de begane grond.

Open ruimte
Via de vaste trap kom je terecht in een grote open ruimte, welke is afgewerkt met vinyl als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en houten dakbeschot planken. Het is een ruime lichte ruimte en vanuit hier zijn de twee slaapkamers te bereiken.

Slaapkamers
De slaapkamers hebben vinyl als vloerafwerking, deels stucwerk en deels behang als wandafwerking en gipsplaten als plafondafwerking.

Tuin
Het perceel is toegankelijk middels een eigen verharde oprit. De oprit is geasfalteerd, de rest van het terrein ook. Er is voldoende ruimte voor het parkeren van voertuigen op eigen terrein.

Er is een ruime voortuin aanwezig welke volledig is voorzien van gras en enkele beplanting.

Gezien de vrije ligging is ruimte en privacy gegarandeerd, zeker in de achtertuin waar men heerlijk uit het zicht kan zitten en zo prachtig uitzicht heeft over, onder andere, het eigen achtergelegen perceel.

Vrijstaande schuur
Deze vrijstaande schuur is gelegen naast de woning en bestaat uit twee aparte gedeeltes. Het kleine gedeelte betreft een klein schuurtje met afhang (circa 4.65 m1 x 2.92 m1) met steensmuren. Dit gedeelte doet momenteel dienst als opslag.

Het ruime gedeelte van de schuur (circa 8.74 m1 x 4.65 m1) is toegankelijk middels openslaande houten deuren en heeft een betonnen vloer, een houten kap constructie, stenen gevels, betonnen ramen en kozijnen en een zadeldak gedekt met pannen. Stroom is aanwezig. Aftimmering met asbest is aanwezig. De dakafhang bevat ook asbest.
De vrijstaande schuur is voor diverse doeleinden geschikt, denk hierbij aan opslag, werktuigenberging etc.

Perceel grond
Achter de woning en de schuur bevindt zich nog een royaal perceel grond welke in gebruik is als weiland. Dit perceel valt in het bestemmingsplan onder ‘agrarisch met waarden -2 ‘en is naast agrarisch grondgebruik geschikt voor diverse grondgebonden agrarische bedrijfsactiviteiten en nevenactiviteiten. Het perceel is netjes bijgehouden en is vrij gelegen. Het perceel is ideaal geschikt voor het houden van paarden en ander klei vee.

Bijzonderheden
Bestemmingsplan

Het object heeft de bestemming enkelbestemming ‘wonen - 2’ en de dubbelbestemming ‘waarde-archeologie’. Daarnaast heeft het de gebiedsaanduiding ‘overige zone – groenblauwe mantel’ en de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone – radar 05’.
De voor ‘wonen – 2’ aangewezen gronden zijn bestemd voor twee aaneengebouwde, geschakelde en vrijstaande grondgebonden woningen. Per bestemmingsvlak is maximaal één woning toegestaan en hoofdgebouwen zijn uitsluitend binnen het bestemmingsvlak toegestaan. De inhoud van de woning mag niet meer bedragen dan 750 m³. Op deze gronden mogen uitsluitend hoofdgebouwen en bijbehorende bouwwerken worden gebouwd. De oppervlakte van bijbehorende bouwwerken mag per bouwperceel niet meer bedragen dan 100 m².
De voor ‘agrarisch met waarden – 3’ aangewezen gronden zijn, naast agrarisch grondgebruik, bestemd voor grondgebonden agrarische bedrijven. Op deze gronden mogen uitsluitend hoofdgebouwen, bijbehorende bouwwerken en bouwwerken (geen gebouwen zijnde) worden gebouwd, mits er gebouwd wordt binnen het bouwvlak. Per bouwvlak is maximaal één agrarisch bedrijf toegestaan.
De locatie is geschikt voor aan huis gebonden beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten. Hieronder wordt o.a. verstaan het verlenen van diensten op administratief gebied, juridisch, medisch, paramedisch, kunstzinnig en consumenten verzorgend.

De exacte regels voor het huidige bestemmingsplan zijn terug te vinden in de regels van het geldende bestemmingsplan.

Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie:
- Het object is landelijk gelegen op een rustige locatie;
- Het object heeft vrij uitzicht over de naastgelegen en achtergelegen landerijen;
- Er is voldoende ruimte aanwezig voor bijvoorbeeld het parkeren van voertuigen;
- Het object is voor diverse doeleinden geschikt;
- Op het terrein is bevinden zich zowel een IBA tank als een gastank;
- In de koopovereenkomst zal een ouderdomsclausule en een niet-bewonings clausule worden opgenomen;
- Zeer geschikt als agrarisch bedrijf;
- Object is ideaal geschikt voor dieren aan huis;
- Er zijn mogelijkheden m.b.t. mantelzorg
- Modernisatie is benodigd.

Gebruiksmogelijkheden:

Het perceel is geschikt voor het voeren van diverse agrarische bedrijfswerkzaamheden en kleinschalige aan huis gebonden beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten. Daarnaast zijn diverse nevenactiviteiten mogelijk. De mogelijkheden worden benoemd in de regels van het huidige bestemmingsplan. Op het perceel met de agrarische bestemming zijn eventuele zorgverlenende en recreatieve nevenactiviteiten mogelijk indien burgemeester en wethouders een omgevingsvergunning willen afgeven.

toon minder

Locatie

Plattegrond, 3D Plattegrond, Video

Contactformulier / Brochure aanvraag