Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30
Bavelstraat 30

Bavelstraat 30

Dorst

€ 695.000,- k.k.

Interesse?

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Omschrijving

Vrijstaande voormalige boerderij met woning, aangebouwde schuur en voormalige ligboxenstal, erf, tuin en verdere aanhorigheden op een oppervlakte van circa 7.845 m².

Situering
Dit object is gelegen op een agrarisch perceel in het buitengebied van Dorst en is te bereiken via de A27 en N282. Het betreft een vrijstaande voormalige boerderij met woning, aangebouwde schuur en voormalige ligboxenstal. Dit alles is gelegen op een perceel van circa 7.845 m² en is omgeven door landerijen.
Dorst is een dorp in de provincie Noord-Brabant in de regio West-Brabant. Het aantal inwoners ligt rond de 3100. Dorst beschikt over diverse faciliteiten. Denk hierbij aan een basisschool, kinderdagverblijf, supermarkt, huisartsenpost, diverse winkels en openbaar vervoer (lijndiensten bus). Ook zijn er enkele cafés en restaurants te vinden. Tevens zijn er diverse bezienswaardigheden, denk hierbij aan de Sint-Marculphuskerk, maar ook aan enkele langgevelboerderijen. Ten noorden van Dorst bevindt zich de uitgestrekte Boswachterij Dorst, een bos- en natuurgebied op de voormalige Seterse Heide. Het is een uitgestrekt bosgebied en is uitermate geschikt om te wandelen en fietsen. Voor de meer uitgebreidere voorzieningen kan men terecht in diverse naastgelegen steden, zoals Oosterhout (binnendoor via de N631 of via de snelweg A27, ca. 10 min.), Breda (A27, ca. 10 min.) en Tilburg (A58, ca. 25 min.). Ook België is vanuit Dorst makkelijk te bereiken via de A16. Antwerpen is gelegen op ca. 50 autominuten.

De woning
De woning is gebouwd omstreeks 1929 en heeft een woonoppervlakte van circa 175 m² en een bruto inhoud van circa 473 m³. De woning is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie met een fundering op staal bestaande uit metselwerk muren, een deels betonnen en een deels houten begane grondvloer, een houten verdiepingsvloer en houten kozijnen met deels dubbele beglazing en deels enkel glas. Het dak van de woning is heeft een houten kapconstructie en is voorzien van een Franse kap met pannen. De woning wordt verwarmd middels een c.v. ketel (Vaillant) en deze bevindt zich op de bovenverdieping. Verder is de woning aangesloten op elektra, water, riool, kabel en ligt er glasvezel in de straat. Dit is niet aangesloten op deze woning.

Indeling
De zitkamer en de eetkamer
De voordeur geeft toegang tot de eetkamer en deze is afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, behang als wandafwerking en een houten plafond als plafondafwerking. De kamer is voorzien van diverse kastruimtes. Tevens is hier de meterkast gesitueerd. Vanuit de eetkamer krijg je door middel van en-suite deuren toegang tot de zitkamer, welke op dezelfde wijze is afgewerkt. De beide ruimtes geven de mogelijkheid voor het realiseren van een houtkachel. De eetkamer geeft toegang tot de woonkamer.

De woonkamer
De woonkamer is afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, behang als wandafwerking en een zachtboard plafond als plafondafwerking. De kamer is voorzien van diverse kastruimtes en een gezellige houtkachel. Vanuit de woonkamer krijg je toegang tot de keuken, de eetkamer, de kelder, de opkamer/slaapkamer. Middels de hier gesitueerde vaste houten trap is de bovenverdieping bereikbaar.

De opkamer/de slaapkamer
De opkamer is bereikbaar vanuit de gang en is afgewerkt met vloerbedekking als vloerafwerking, behang als wandafwerking en houten schrootjes als plafondafwerking. In deze ruimte is een vaste kast gerealiseerd. In de gang is de vaste houten trap gesitueerd welke toegang geeft tot de verdieping.

Keuken
De keuken is te bereiken vanuit de woonkamer en is afgewerkt met een tegelvloer als vloerafwerking, deels tegels en deels stucwerk als wandafwerking en zachtboard plafond als plafondafwerking. De keuken is voorzien van een keukenblok met kastruimte, een los gasstel en een wasbak met losse gasboiler. Een apart werkblad is aanwezig. De ruimte wordt verwarmd middels een radiator. Vanuit de keuken krijg je toegang tot de badkamer, een los toilet, de woonkamer en de aangebouwde schuur. Tevens is vanuit de keuken het erf bereikbaar.

De badkamer en toilet
De badkamer heeft tegels als vloerafwerking, deels tegels en deels stucwerk als wandafwerking en zachtboard als plafondwerking. De badkamer is ingericht met een wastafel, een douchebak en een radiator. Aansluitingen voor was apparatuur zijn aanwezig maar, deze ruimte geeft ook de mogelijkheid voor het plaatsen van een koelkast of vriezer. De toiletruimte is vanuit de keuken bereikbaar en heeft dezelfde afwerkingen als de keuken. Er is een staand toilet aanwezig.


Eerste verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar door middel van een vaste houten trap gelegen in de gang welke toegang geeft tot de ruime overloop. Op deze verdieping bevinden zich twee gerealiseerde slaapkamers en de zolderruimte zelf. Vanaf de overloop is de bergruimte bereikbaar en hier bevindt zich de c.v. ketel.


Tuin
Het perceel is toegankelijk middels een eigen oprit. Er is meer dan voldoende ruimte om te parkeren op het eigen perceel. Er is een ruime voortuin aanwezig en de achtertuin is voorzien van een kippenhok met uitloop. Ruimte en privacy is hier gegarandeerd. Tevens bevindt zich naast de woning en bijgebouwen een perceel grond met een oppervlakte van circa 3.900 m2.

Aanpandige schuur
De aanpandige schuur is herbouwd in 1948 is vanuit de keuken en via meerdere loopdeuren te bereiken. De schuur is verdeeld in meerdere ruimtes, waaronder een garage, aanbouw, verschillende opslagruimtes en heeft een totale oppervlakte van circa 320 m2. De schuur is opgebouwd uit hout gelijmde spanten, een riet onderlaten kap met pannen, steens muren, deels beton en deels klinkers als vloerafwerking. Een deel van de schuur beschikt over een gemetselde verdiepingsvloer. De schuur is voorzien van betonramen met enkelglas.

Voormalige ligboxenstal
De voormalige ligboxenstal is gesitueerd achter de woning met aanpandige schuur en heeft een oppervlakte van circa 498 m2. De schuur is opgebouwd uit steensmuren, deels beton en deels roostervloer. De stalen constructie bestaat uit stalen spanten met houten gordingen. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De voormalige inrichting is verwijderd.

Bijzonderheden
Bestemmingsplan
Het object heeft de enkelbestemming ‘Agrarisch’ en de dubbelbestemming ‘Waarde -Archeologie’. Dit maakt het perceel geschikt voor agrarisch gebruik, zowel bedrijfsmatig als hobbymatig. De voor agrarisch aangewezen gronden zijn onder andere geschikt voor mestbewerking (voor het op eigen bedrijf geproduceerde mest), ondergeschikte detailhandel, water en waterhuishoudkundige doeleinden, extensief dagrecreatief medegebruik, erfbeplanting en een aan huis verbonden beroep en/of bedrijf. Ondergeschikte detailhandel als nevenactiviteit is toegestaan als dit ten dienste is van het eigen agrarisch bedrijf. Dit betreft dan detailhandel in de vorm van verkoop van het op het eigen bedrijf geproduceerde producten.

Een aan huis verbonden beroep en/of bedrijf mag qua activiteit niet meer bedragen dan 30% van de gezamenlijke vloeroppervlakte van de bedrijfswoning en de bij deze woning behorende bouwwerken, tot een maximum van 50 m². Verder dient deze activiteit te vallen onder milieucategorie 1 of 2. Buitenopslag is niet toegestaan. Parkeren hiervoor dient ook op eigen terrein te zijn. Het bevoegd gezag is wellicht genegen om middels het verlenen van een omgevingsvergunning af te wijken van de nevenactiviteiten zoals vermeld in het bestemmingsplan. Er kan dan wellicht gedacht worden aan semi-agrarische activiteiten, horeca, inpandige statische opslag, dagrecreatie, verblijfsrecreatie (B&B) of verkoop van streekeigen producten. In het bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de huidige agrarische bestemming te wijzigen naar een woonbestemming. Maar ook statische opslag en niet agrarisch bedrijf behoren tot de mogelijkheden.

Er is maximaal 1 bedrijfswoning toegestaan per aanduiding bouwvlak. De inhoud van deze woning mag maximaal 750 m³ bedragen. De goothoogte bedraagt niet meer dan 4,5 m. De bouwhoogte bedraagt niet meer dan 9 m. Eventuele herbouw vindt plaats op de (voor zover aanwezige) bestaande fundamenten van de bedrijfswoning. De bouwwijze wijkt niet af van de oorspronkelijke woning. Bijbehorende bouwwerken bij de bedrijfswoning mogen het maximaal aantal m² per bedrijfswoning niet overschrijven, in dit geval is dit 100 m².

Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; gas, water, elektra, persriool en glasvezel is in deze straat inmiddels aangelegd;
- Het object is gelegen op een rustige locatie omgeven door landerijen;
- Er is voldoende eigen terrein aanwezig voor bijvoorbeeld het parkeren van voertuigen;
- De ruime schuren zijn geschikt voor diverse doeleinden;
- Diverse gebruiksmogelijkheden.

Gebruiksmogelijkheden
De voor ‘agrarisch’ aangewezen gronden zijn bestemd voor agrarisch gebruik. Het gaat dan om agrarische bodemexploitatie met bijbehorende voorzieningen en hobbymatige agrarische activiteiten. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het telen en kweken van gewassen of het houden en mesten van dieren. Hobbymatige agrarische activiteiten zijn toegestaan door de bewoner behorende bij milieucategorie 1 of 2. Teelt ondersteunende voorzieningen/werkzaamheden, horeca en detailhandel vallen hier bijvoorbeeld niet onder. Wel kan er gedacht worden aan opslag (binnen), post- en koeriersdiensten, kinderopvang. In een bijlage behorende bij het bestemmingsplan is te zien wat onder deze categorieën valt.

Verkoop

De locatie zal worden verkocht in de staat zoals het zich op dit moment bevindt, 'as is where is'. In de koopovereenkomst zal een zogeheten 'ouderdomsclausule' worden opgenomen.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 695.000,- k.k.
Status
onder bod
Aangeboden sinds
12 januari 2024
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
woonboerderij
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
2
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1929
Bouwperiode
1906-1930
Dak
mansarde dak
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
tv kabel

Energie

Energielabel
G
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
C.V.-ketel
combi-ketel van Vaillant, eigendom

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
175 m²
Perceeloppervlakte
7.845 m²
Inhoud
671 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
438 m²
Bergruimte oppervlakte
519 m²

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en buiten bebouwde kom

Bergruimte

Schuur/berging
aangebouwd steen

Locatie

Downloads

Video's

Meer informatie?