Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58
Benedenkerkstraat 58

Benedenkerkstraat 58

Waspik

€ 545.000,- k.k.

Interesse?

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Omschrijving

Karakteristiek vrijstaand woonhuis met voormalige leerlooierij, achterom, tuin, erf en verdere aanhorigheden gelegen op een perceel van ca. 910 m².

Op een fraaie locatie in Waspik is deze sfeervolle woning met traditionele elementen gelegen.
De woning is gebouwd omstreeks 1925 (BAG), heeft een woonoppervlakte van circa 206 m² en inhoud van circa 795 m³.
Deze charmante woning is opgetrokken in een traditioneel gedegen bouwconstructie, oorspronkelijk bestaat de woning uit steens muren, later is aan de voor- en zijzijdes een extra muur omheen gezet. Verder is de woning voorzien van een betonnen begane grond vloer, een houten verdiepingsvloer, hardhouten kozijnen met roedeverdeling, deels voorzien van enkele en dubbele beglazing en deels voorzien van voorzetramen. Aan de voorzijde op de eerste verdieping zijn de 2 raampartijen voorzien van rolluiken.
Het zadeldak is gedekt met riet (deels geïsoleerd) welke in 2021 is voorzien van onderhoud

De woning wordt verwarmt middels een HR-107 combiketel (Nefit Excellent) en de locatie beschikt over gasaansluiting en riolering.

Situering
De karakteristieke vrijstaande woning is gelegen in Waspik. Het object is gelegen aan de doorgaande weg tussen Raamsdonk en Waspik. Het betreft een vrijstaande woning met uitbouw, voormalige leerlooierij, tuin, erf, achterom middels het perceel van de buren en verdere aanhorigheden op een perceel van circa 910 m².

Waspik is een dorp in de gemeente Waalwijk in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp telt circa 5.120 inwoners en is van oudsher onder te verdelen in Waspik Boven en Waspik Beneden, deze worden van elkaar gescheiden door de ‘Halve Zolenlijn’, een spoorlijn die zo genoemd wordt vanwege de leerindustrie in deze streek.
Het dorp Waspik heeft alle benodigde voorzieningen, waaronder supermarkten, onderwijsvoorzieningen en sportaccommodaties. De woning is op ongeveer 1,3 km van het centrum gelegen. Voor de grotere voorzieningen zijn de dorpen Waalwijk (ca. 12 autominuten) en Oosterhout (ca. 14 autominuten) op een steenworp afstand gelegen.
De grotere steden als Tilburg, Breda en ’s-Hertogenbosch zijn relatief ook snel bereikbaar.
De verbindingswegen A59 (2 km) en A27 (6 km) liggen dichtbij waardoor o.a. deze steden binnen no time te bereiken zijn.

Het bekende attractiepark “De Efteling” en de “Loonse- en Drunense Duinen” liggen op nog geen 20 autominuten. Het zogeheten "Halve Zolenpad" ligt vlakbij, waardoor u ook wandelend of op de fiets alle kanten op kunt!

Indeling
De zeer ruime entree geeft toegang tot de meterkast, de woonkamer en de hal. Vanuit de hal is er toegang tot de opkamer, de woonkamer en de keuken.
In de woonkamer bevindt zich een trapopgang naar de eerste verdieping.

Vanuit de keuken is de kelder en bijkeuken te bereiken. Ook vanuit de keuken is er een trapopgang naar de eerste verdieping.
Via de bijkeuken is de badkamer, separaat toilet en de tuin te bereiken.

De eerste verdieping is opgedeeld in twee gedeeltes. De trapopgang vanuit de woonkamer biedt toegang tot een overloop en 2 slaapkamers.
De trapopgang vanuit de keuken biedt toegang tot een grote open ruimte.

Begane grond
De entree is afgewerkt met een PVC vloer, deels schoonmetselwerk, deels granol en deels schrootjes als wandafwerking en een balken plafond voorzien van spotverlichting.
In de hal bevindt zich de meterkast (4 x 220V, 4x 220V (garage) 1 x 380V en 1 x aardlekschakelaar)
De entree biedt toegang tot de woonkamer en hal.

De woonkamer
De ruime woonkamer is afgewerkt met een PVC vloer, schoonmetselwerk en granol als wandafwerking en een balken plafond. De woonkamer is voorzien van een elektrische kachel en middels een trapopgang biedt de woonkamer toegang tot de 1e verdieping.
De vele raampartijen in de woonkamer (enkelglas) zorgen voor een aangename lichtinval.

De opkamer
De opkamer is te bereiken via de hal, welke in het hart van de woning is gelegen. De opkamer is voorzien van een laminaatvloer, stucwerk als wandafwerking en een schrootjes plafond. Het raam is voorzien van een voorzetraam.
Verder bevinden zich in deze ruimte 2 vaste kasten, welke vroeger werden gebruikt als bedstede.

De keuken
De keuken is voorzien van een laminaatvloer, deels tegels en stucwerk wandafwerking en een schrootjes plafond. De ramen in de keuken zijn voorzien van voorzetramen.
De keuken is voorzien van zowel onder als bovenkasten, een elektrische kookplaat, afzuigkap, oven/magnetron, enkele spoelbak en de opstelplaats voor de wasmachine. Daarnaast is er nog een vaste (opberg)kast aanwezig.
Vanuit de keuken is er toegang tot de kelder, de bijkeuken en de trapopgang naar de eerste verdieping.

Via de keuken is de bijkeuken te bereiken. Deze is later aangebouwd en afgewerkt met een tegelvloer, deels tegels deels stucwerk als wandafwerking en een schrootjes plafond.
De bijkeuken beschikt over een vaste stoppenkast (5 x 220V en 1 x 380V), een wastafel en een aansluiting voor de wasmachine en/of droger. De bijkeuken is voorzien van dubbele beglazing.

Middels de bijkeuken is de badkamer, een separaat toilet en de achtertuin te bereiken.

De badkamer is voorzien van een badkamermeubel met enkele wastafel, ligbad, douche en mechanische ventilatie. De badkamer is afgewerkt met een tegelvloer, betegelde wanden en stucwerk als plafondafwerking en is voorzien van enkelglas.
Het separaat toilet is voorzien van een hangend closet en afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking.

Eerste verdieping
De vaste trap vanuit de woonkamer in de woning geeft toegang tot het eerste gedeelte van de eerste verdieping. Middels de overloop zijn twee slaapkamers te bereiken.
De overloop is voorzien van een laminaatvloer, behang als wandafwerking en schrootjesplafond.

De slaapkamers zijn afgewerkt met een laminaatvloer, deels behang en deels stucwerk als wandafwerking en een gipsplatenplafond. Beide slaapkamers zijn voorzien van een wastafel. Slaapkamer 1 is voorzien van dubbelglas.
Slaapkamer 2 beschikt nog over een knieschot en een vaste kast.

De vaste trap vanuit de keuken geeft toegang tot het tweede gedeelte van de eerste verdieping. De twee delen zijn enkel afzonderlijk van elkaar te bereiken.
Het tweede gedeelte bestaat uit een grote ruimte welke is afgewerkt met een vloerbedekking, stucwerk als wandafwerking en een gipsplaten plafond. Daarnaast beschikt deze ruimte over knieschotten.
Hier bevindt zich ook de opstelplaats van de HR-107 ketel (Nefit Excellent).

Tuin
De sfeervolle tuin is voorzien van een tegelterras, gazon en verschillende meerjarige beplanting. Aan de buitenzijde van de bijkeuken is zonwering gevestigd.
Achter de tuin als ook achter de voormalig looierij is een gedeelte verhard erf aanwezig (met de auto te bereiken via de oprit van Benedenkerkstraat 62 of te voet via de tuin).
Hier is voldoende ruimte voor het parkeren van voertuigen op eigen terrein.

Bijzonderheden
Voormalig leerlooierij – (gemeentelijk) Monument
De voormalige leerlooierij (bj. 1890), thans garage/ opslagruimte uit de tweede helft van de 19de eeuw met aan de rechter zijgevel een aanbouw heeft een oppervlakte van circa 169 m² en inhoud van circa 621 m³.

“Vroeger werd de leerlooierij gebruikt voor het ‘leerlooien’. Leerlooien is een werkwijze om van de huid van dieren leer te maken voor kleding, schoeisel of andere toepassingen door middel van een looistof. Door het looien worden de eiwitten in de huid onoplosbaar gemaakt.
Voor het looien van leer was vroeger veel stromend water nodig, ook was het van belang dat er veeteelt (aanvoer runder- en schapenhuiden) en eikenwallen (eikenschors was de belangrijkste plantaardige looistof) in de buurt waren. Waren deze 3 aanwezig waren de vestigingsvoorwaarden voor een leerlooierij bijzonder gunstig.
Vanaf circa 1850 onstonden rond de plaatsen Breda, Tilburg, de Langstraat en rond Eindhoven veel concentraties van looierijen. Brabant was daarmee de belangrijkste leerproducent van het land.”

De voormalig leerlooierij doet nu dienst als garage/opslagplaats en is voorzien van een ruimte ingericht als café. De looierij is te bereiken via de tuin of achterom. De achterom is te bereiken met de auto middels de (verharde) oprit van Benedenkerkstraat 62.
De langgerekte tweelaags looijerij is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie bestaande uit deels geïsoleerde enkelsteens muren met een gele bakstenen onderbouw en twee houten droogzolders met rabatdelen, een betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloeren en een houten dakconstructie. Voorzien van getoogde ramen en een geïsoleerd zadel- en lessenaardak gedekt met respectievelijk oud-Hollandse pannen en ABC golfplaten.
De Looierij is toegankelijk middels een loopdeur aan de westzijde en openslaande garagedeuren aan de noordzijde.
De voormalig looierij is voor diverse doeleinden geschikt, denk hierbij aan opslag, hobbyruimte, kantoor etc.

Het café in de looierij is afgewerkt met vloerbedekking, deels behang en deels gepotdekseld hout als wandafwerking en een balkenplafond.
Middels een vaste trap is er toegang tot de eerste verdieping waar de traditionele elementen van de voormalige looierij te vinden zijn. De eerste verdieping is afgewerkt met vloerbedekking, de wanden zijn afgewerkt met gepotdekseld hout als ook een houten dakafwerking.
De eerste verdieping beschikt over een open ruimte met een vaste trap naar de vliering/open zolder en een ruimte met keukenblok en apart toilet (met fonteintje).

Bestemmingsplan
Volgens het bestemmingsplan ‘Gemengd gebied’ van de gemeente Waalwijk, heeft de Benedenkerkstraat 58 de bestemming ‘Enkelbestemming Gemengd’.
Voor meer informatie omrent het bestemmingsplan kunt u ten allen tijde contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig: water, elektriciteit, kabel, mogelijkheid tot glasvezel, riolering en gasaansluiting;
- De woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing en/of voorzetramen;
- De woning is gelegen op een ruim perceel;
- Karakteristieke charmante woning met oude elementen;
- De voormalige leerlooierij, horende bij de woning, is aangewezen als gemeentelijk monument;
- Woning beschikt over een achterom middels een recht van overpad;
- Mogelijkheid tot het creëren van meerdere slaapkamers;
- Gelegen nabij het centrum van Waspik;

Vraagprijs: € 545.000,- kosten koper
Oplevering: In onderling overleg

Deze informatieverstrekking geschiedt geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van tussentijdse verkoop c.q. wijzigingen.
Voor nadere informatie en/ of een afspraak voor een bezichtiging kunt u te allen tijde contact opnemen.

Staal Makelaars
Tel. nr.: 0162 – 570 471
www.staalmakelaars.nl
info@staalmakelaars.nl

Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens kunnen geen aanspraken worden ontleend.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 545.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
16 januari 2024
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
2
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1925
Bouwperiode
1906-1930
Dak
zadeldak
Keurmerken
energie Prestatie Advies
Voorzieningen
rolluiken

Energie

Energielabel
F
Verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
206 m²
Perceeloppervlakte
910 m²
Inhoud
795 m³

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
buiten bebouwde kom en landelijk gelegen

Bergruimte

Garage
vrijstaande stenen garage

Locatie

Downloads

Video's

Meer informatie?