Bosseweg 1.

Bosseweg 1.

Lage Zwaluwe

verkocht

Ook uw woning of bedrijfspand succesvol verkopen? Neem dan contactmet ons op

Omschrijving

Vrijstaande woonboerderij met aanpandige schuur, werktuigenberging, oprit, tuin, erf, perceel cultuurgrond en verdere aanhorigheden gelegen op totaal circa 01.71.15 ha grond

Indeling
Situering
De vrijstaande woning is gelegen in het buitengebied van Lage Zwaluwe, is omgeven door landerijen en is zeer rustig gelegen. Het object bestaat uit een vrijstaande woning met aanpandige schuur, werktuigenberging, oprit, tuin, erf, perceel cultuurgrond en verdere aanhorigheden gelegen op circa 01.71.15 ha grond.

Lage Zwaluwe is een dorp in het bruisende Brabant, in de gemeente Drimmelen. Het centrum van Lage Zwaluwe is vanaf de woning met de auto in circa 4 minuten bereikbaar. Enkele voorzieningen van Lage Zwaluwe zijn een basisschool, kinderopvang, tandarts, huisarts en diverse winkels. Het is een gemeente met een actief verenigingsleven. Uitgebreidere voorzieningen zijn te vinden in het naastgelegen Drimmelen (ca. 9 autominuten), maar ook in Breda (ca. 22 autominuten) , Oosterhout (ca. 23 autominuten) en Dordrecht (26 minuten).
Het dorp heeft een aantal rijksmonumenten en 3 prachtige kerken. In Lage Zwaluwe woon je aan de rand van het Brabantse landschap met zijn uitgestrekte natuur. Je vindt hier onder andere mooie wandelroutes en een haven waar je heerlijk kan picknicken of zwemmen. Rust en ruimte omgeven door het Nationaal Park De Biesbosch. Ideaal voor iedereen die houdt van wandelen, fietsen maar ook die graag een bezoekje brengt aan een terras.

Algemeen
Het geheel is als volgt kadastraal bekend:

Kadastrale gemeente Sectie Nummer Oppervlakte (ha)

Hooge en Lage Zwaluwe I 1134 00.99.25 ha
Hooge en Lage Zwaluwe I 1332 00.71.90 ha

Totaal 1.71.15 ha

De woning
De vrijstaande woning is gebouwd omstreeks 1953. Heeft een woonoppervlakte van circa 149 m². De woning is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie bestaande uit metselwerk spouwmuren. Voorzien van een deels betonnen en deels houten begane grondvloer en houten verdiepingsvloeren. De raampartijen zijn voorzien van hardhouten kozijnen met deels dubbele beglazing en deels enkele beglazing. De woning heeft een zadeldak uitvoering gedekt met pannen.

De woning wordt verwarmd middels gaskachels en een boiler (huur). Daarnaast beschikt de woning over een water aansluiting, kabel, gasaansluiting, IBA-systeem en elektra.

Indeling
De entree geeft toegang tot de hal. Vanuit de hal is de voorkamer en woonkamer te bereiken. Tevens bevindt zich in de hal de trapopgang naar de eerste verdieping, een vaste kast en de meterkast. Vanuit de woonkamer is de achter entree met toilet te bereiken. De achter entree geeft toegang tot de keuken en middels de keuken is de kelder en bijkeuken te bereiken.

De eerste verdieping biedt toegang tot vier slaapkamers en een wasruimte.

Hal
De entree/hal is afgewerkt met vloerbedekking, behang als wandafwerking en zachtboard als plafondafwerking.

De voorkamer
De voorkamer is afgewerkt met een vloerbedekking als vloerafwerking, behang als wandafwerking en zachtboard als plafondafwerking. Tevens is de ruimte voorzien van een gaskachel. De voorkamer geeft toegang tot de woonkamer en de hal

De woonkamer
De ruime woonkamer is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en gipsplaten als plafondafwerking. De woonkamer beschikt over een gaskachel en twee vaste kasten. De woonkamer geeft toegang tot de achter entree met toilet.

De ramen zijn voorzien van hardhouten kozijnen met dubbelglas.

Achter entree
De achter entree is afgewerkt met granol als wandafwerking en linoleum als vloerafwerking. Vanuit de achter entree heeft u toegang tot het erf.

De keuken
De keuken is afgewerkt met linoleum als vloerafwerking deels tegels deels stucwerk als wandafwerking.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een koelkast, elektrische kookplaat (4 -pits) met afzuigkap, spoelbak en vaatwasser.

Middels de keuken is de ruime kelder en de bijkeuken bereikbaar.

De bijkeuken
De bijkeuken is afgewerkt met beton als vloerafwerking, stucwerk als wandafwerking en een houten plafondafwerking. De bijkeuken biedt toegang tot de achtertuin.
In de bijkeuken is de boiler (huur BSI Breda) gesitueerd.

De bijkeuken beschikt over een wastafeltje en biedt toegang tot de badkamer.

De badkamer
De badkamer is afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking. De badkamer is voorzien van een inloopdouche.

Eerste verdieping
De trap vanuit de hal geeft toegang tot de eerste verdieping.
Middels de overloop zijn 4 slaapkamers en een wasruimte met wastafel te bereiken.

Slaapkamer 1
Alle vier de slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking en behang als wandafwerking. Slaapkamer 1 en 2 beschikken over respectievelijk drie en twee vaste kasten. Slaapkamer 4 biedt toegang tot het dakterras.

Zolder
Middels een vlizotrap kunt u naar de zolder. De zolder is voorzien van twee dakramen.

Tuin
De voortuin is voorzien van een royaal gazon en meerjarige beplanting.

Schuur (voormalige koeienstal)
De aanpandige schuur (ca. 268 m²) is gebouwd omstreeks 1953 (BAG) De schuur is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie bestaande uit steensmuren en een betonvloer. Het zadeldak met wolfseind is opgetrokken in een houten dakcontructie, gedekt met pannen en met riet onderlaten. Aan de voor- en achterzijde beschikt de schuur over een grote openslaande deur en verder is de schuur voorzien van zeven loopdeuren.

Verder is naast en achter de schuur een ondergrondse mestkelder gesitueerd.

De overige opstallen dienen grondig gerenoveerd of geamoveerd te worden.

Erf
Het object is toegankelijk middels een ruime eigen oprit (verhard). De rest van het terrein is voorzien van beton-/klinkerverharding. Er is meer dan voldoende ruimte voor het parkeren van voertuigen op eigen terrein.

Volgens de bodemkaart van Nederland (1:50.000) bestaat de bodem van de te verkopen percelen uit zware zavel.

Het perceel is niet gedraineerd.

Volgens het laatste bodemonderzoek heeft het perceel een organische stof gehalte van 4,1%. Het Pw-getal bedraagt 56 mg P2O5, het K-getal is 21 en pH 6,5. Hieruit kunt u opmaken dat de conditie van de grond gemiddeld tot goed is.

Het bouwlandonderzoek met bemestingsadvies kunt u bij interesse opvragen bij de makelaar.

Momenteel staan er plantuien op het perceel. Deze worden naar verwachting eind augustus/ begin september gerooid.

Bestemming
Conform het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ van de gemeente Drimmelen, hebben de percelen de enkelbestemming ‘Agrarisch – 1’ met dubbelbestemming ‘waarde-Archeologie 2’ en functieaanduiding grondgebonden veehouderij.

Op de locatie rust momenteel een agrarische bestemming met een bouwblok van ca. 1.06 ha. Dit biedt de mogelijkheid om op deze locatie diverse (agrarische) bedrijfsactiviteiten uit te voeren.

Naast dat u op deze locatie een agrarisch bedrijf kunt voeren zijn er ook andere mogelijkheden om wonen en werken te combineren. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de huidige bestemming te wijzigen naar o.a. wonen, paardenhouderij en agrarisch technisch hulpbedrijf. Maar ook kan er d.m.v. een omgevingsvergunning afgeweken worden van de gebruiksregels voor o.a. een minicamping of dagrecreatieve nevenactiviteiten.

Bij omzetting naar woonbestemming kan er gebruik gemaakt worden van de sloop-bonus regeling waarbij overtollige bedrijfsgebouwen moeten worden gesloopt en men totaal meer oppervlakte aan bijgebouwen kan terugbouwen/ mag behouden dan bij een doorsnee woonbestemming. Ook kan d.m.v. de sloop-bonus regeling een vergroting van de inhoud van de woning plaatsvinden.

Voor meer informatie omtrent het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Bijzonderheden

Prijs: € 595.000,- k.k.
Oplevering: Op aanvraag


Tot slot
Deze informatieverstrekking en eventuele hieruit voortvloeiende gesprekken zijn allen geheel vrijblijvend. Voor nadere informatie en/of een afspraak voor bezichtiging van het perceel kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Staal Makelaars
Brieltjenspolder 40
4921 PJ MADE
Tel: 0162-570471
Fax: 0162-570472
www.staalmakelaars.nl
info@staalmakelaars.nlAan onvolkomenheden in de vermelde gegevens kunnen geen aanspraken worden ontleend.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
15 september 2023
Aanvaarding
in overleg

Foto's

Locatie

Meer informatie?