Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32
Heerlesebaan 32

Heerlesebaan 32

Bergen op Zoom

Prijs op aanvraag

Interesse?

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Omschrijving

Glastuinbouwbedrijf met bedrijfswoning met garage, loods, kassen, erf, cultuurgronden en overige aanhorigheden gelegen aan en nabij de Heerlesebaan 32 te Bergen op Zoom met een totale oppervlakte van circa 04.87.60 ha.

De woning
De woning is gebouwd omstreeks 1977, vanaf de jaren 90 in delen gerenoveerd en heeft een woonoppervlakte van circa 165 m² en een bruto inhoud van circa 611 m³. De woning is opgetrokken in een gedegen bouwconstructie met een fundering op staal bestaande uit geïsoleerde metselwerk spouwmuren, een betonnen begane grondvloer, een houten verdiepingsvloer en grotendeels kunststof kozijnen, enkele houten kozijnen met allen dubbele beglazing. Het dak van de woning is een zadeldak, welke is geïsoleerd en bedekt met pannen en voorzien van 14 zonnepanelen. De woning wordt verwarmd middels een c.v. ketel (Remeha, 2021). Verder is de woning aangesloten op gas, water, elektra, riool en voorbereiding voor aanleg glasvezel is aanwezig.

Indeling
Begane grond

De entree
Bij het betreden van de woning krijgt u toegang tot de entree/hal. Deze ruimte is afgewerkt met een laminaatvloer, schoonmetselwerk muren en een wit schrootjes plafond. Tevens is hier de meterkast gesitueerd, welke beschikt over de gasmeter, watermeter, elektra en glasvezel. De meterkast is uitgerust met 8 groepen en 2 aardlekschakelaars. De entree geeft u toegang tot het toilet, de keuken, de badkamer en de slaapkamer. Bovendien leidt een vaste eikenhouten trap u naar de bovenverdieping. De open vide en dakkapel zorgen voor veel lichtinval en een ruimtelijke indeling.

Het toilet
Het toilet is geheel betegeld en beschikt over een systeemplafond. Het is toilet is uitgerust met een hangend closet en een fonteintje. Er is een raampje aanwezig, waardoor natuurlijke ventilatie mogelijk is.

De slaapkamer
Vanuit de entree betreedt u de slaapkamer op de begane grond. De vloer is bedekt met tegels, de wanden zijn afgewerkt met spachtelputz en het plafond bestaat uit kunststof elementen in een systeemplafond. Vanuit de slaapkamer leidt een deur u naar de aangrenzende badkamer. De gehele ruimte is betegeld, en voorzien van een kunststof systeemplafond. Natuurlijke ventilatie wordt mogelijk gemaakt door een raam. De badkamer is volledig uitgerust met een douche, ligbad, wastafel met verlichte spiegel met stopcontact en opbergkast en is voorzien van mechanische ventilatie.

De keuken
De gemoderniseerde keuken is afgewerkt met een laminaatvloer, spachtelputz wanden en een systeemplafond. De keuken is ontworpen in een L-opstelling, met een hoge kastenwand die extra opbergruimte biedt. Het landelijke karakter van de keuken komt tot uiting in het hardstenen blad en de witte kasten met rustige details, waardoor het de ruimte een tijdloze uitstraling geeft. De keuken is volledig uitgerust met AEG-apparatuur, waaronder een inductiekookplaat, vaatwasser, combi oven, koelkast en afzuigkap. Vanuit de keuken is er een open verbinding naar de woonkamer.

De woonkamer
De keuken is op dezelfde wijze afgewerkt als de woonkamer, waardoor de ruimtes mooi in elkaar overgaan. De aanwezigheid van een houtkachel met een natuurstenen schouw zorgt voor warmte en gezelligheid. Via de tuindeur in de woonkamer heeft u direct toegang tot de overkapping buiten.

Bijkeuken
De bijkeuken is praktisch en functioneel ingericht. De ruimte is afgewerkt met een tegelvloer, deels betegelde en deels stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De bijkeuken biedt voldoende ruimte voor een wasmachine- en drogeropstelling. Het aanrecht is uitgerust met een spoelbak en voorzien van kasten die voldoende opbergruimte bieden. Daarnaast zijn er een extra koelkast, een vriezer en een vaste voorraadkast aanwezig. Via de achterdeur heeft u direct toegang tot de veranda/overkapping.

Eerste verdieping

De overloop
Via de vaste eikenhouten trap vanuit de entree bereikt u de overloop, die op dezelfde wijze is afgewerkt als de entree zelf. De overloop biedt toegang tot drie slaapkamers en een toilet. Op de overloop zorgt een dakkapel voor veel lichtinval. Het toilet heeft tevens dezelfde afwerking als het toilet beneden.

De slaapkamers
Alle drie de slaapkamers zijn afgewerkt met een laminaatvloer, fijne spachtelputz wanden en een wit schrootjes plafond. Twee van de slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten, wat zorgt voor voldoende opbergruimte. Eén van deze kamers beschikt tevens over een wastafel. In de bergruimte bij een van de slaapkamers bevindt zich ook de technische installatie, inclusief de CV-ketel van het merk Remeha, daterend uit circa 2021, en de Delta-omvormer voor de zonnepanelen.
Vanuit de twee kopse slaapkamers is toegang tot de zolder mogelijk via een luik in elke kamer. Hoewel er geen vaste trap of vlizotrap naar de zolder leidt, bieden deze luiken toch een handige manier om toegang te krijgen tot extra opslagruimte.

Veranda en tuin
Aan de achterzijde van de woning strekt zich over de volledige lengte een veranda. Deze veranda is geconstrueerd met een stevige aluminium basis. De veranda loopt over in de rest van de achtertuin, die naast het gazon is ingericht met diverse struiken en planten. De voortuin is op dezelfde wijze ingericht en naast het huis ligt een eigen oprit met voldoende parkeergelegenheid.

Garage
Naast de woning bevindt zich een garage met een oppervlakte van circa 112 m2. De garage is opgetrokken uit enkelsteens muren en is niet geisoleerd. Het zadeldak bestaat uit stalen spanten en houten gordingen en is bedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer van de garage is voorzien van een betonnen tegelvloer. De toegang tot de garage wordt verleend door twee grote, openstaande houten deuren, evenals een handmatige garagedeur. Binnenin de garage zijn water en elektriciteit aanwezig. De houten kozijnen en enkel glas zorgen voor natuurlijk licht in de ruimte. Bovendien herbergt de garage diverse onderdelen van de technische installatie t.b.v. het bedrijf. Onder andere de beregeningspomp, die verbonden is met de water silo’s, het zandfilter voor ontijzering en de omgekeerde osmose installatie. De installaties zijn niet enkel t.b.v. de kassen en het trayveld aan het huis maar kunnen ook worden ingezet op het perceel kadastraal bekend gemeente Bergen op Zoom, sectie L, nummer 622. Dit perceel is voorzien van ondergrondse leidingen met o.a. vuilwater retourleiding voor het beregenen van het gewas en trayvelden op dit perceel.

Loods
Het glastuinbouwbedrijf beschikt over een royale loods met een oppervlakte van circa 375 m2 uit het bouwjaar 2003. De loods is opgebouwd met stalen spanten en gordingen, en heeft een betonnen vloer. Bovendien is de loods volledig geïsoleerd en het dak is bedekt met zonnepanelen. Op dit moment fungeert de loods als machineberging en is toegankelijk via twee elektrische overheadgaragedeuren. De ruimte is slim ingedeeld en omvat een werkplaats, een kantoor en een apart toilet. Daarnaast zijn er voorbereidingen getroffen voor het realiseren van een koelcel. Een warmwaterboiler in de loods zorgt voor de benodigde warmwatervoorziening.

Corridor
De corridor is te bereiken vanuit de loods en bestrijkt een oppervlakte van circa 270 m2. In de corridor bevindt zich de technische installaties, waaronder de klimaatcomputer en bemestingsunit, welke over 6 opslagplaatsen en 4 mengbakken beschikt. Verder is er ruimte voor de opslag.

Kas
De Venlo kassen bestrijken een oppervlakte van circa 9.500 m2. Het kassysteem is uitgerust met druppelslangen voor irrigatie, sproeiers voor beregening boven de gewassen en de kas is niet verwarmd. Bovendien zijn er krachtstroomvoorzieningen, dakberegeningssystemen en zwavelverdampers geïnstalleerd. De kas bestaat uit 3 delen met poothoogtes van 3,75 meter. Kas 1 beschikt over 2 ventialtieramen en kas 2 en 3 over 3 ventilatieramen. Naast de kas bevinden zich twee watersilo’s, 1x met een inhoud van 98 m3 en 1x met een inhoud van 120 m3.

Cultuurgrond
Aan de overkant van de straat, gelegen aan de Halstersebaan te Bergen op Zoom, bevindt zich het perceel met kadastraal bekend gemeente Bergen op Zoom, sectie L, nummer 622, dat een totale oppervlakte heeft van ongeveer 03.09.50 hectare. Dit perceel betrefd zandgrond en hier zijn verschillende teelt ondersteunende voorzieningen aanwezig. Circa 16.550 m2 van het perceel is bebouwd met stellingen op goten. Verder is circa 5.780 m2 trayveld en 520 m2 verhard met stelconplaten met opslagruimte. Ook op dit perceel bevindt zich een losse technische installatie met een eigen watersilo.

Bijzonderheden
Bestemmingsplan
Het object heeft de enkelbestemming ‘Agrarisch’ met de functieaanduiding ‘Glastuinbouw’. Dit maakt het perceel geschikt voor agrarisch gebruik.
De agrarisch aangewezen gronden zijn onder andere geschikt agrarisch grondgebruik, de uitoefening van een (vollegronds) teeltbedrijf of overige agrarisch bedrijf, met dien verstande dat ter plaatse van de aanduiding: 2. ‘glastuinbouw’, tevens een glastuinbouwbedrijf is toegestaan. Er is maximaal 1 bedrijfswoning toegestaan per aanduiding bouwvlak. De inhoud van deze woning mag maximaal 750 m³ bedragen. De goothoogte bedraagt niet meer dan 6 m. De bouwhoogte bedraagt niet meer dan 10 m. Voor kassen gelden de volgende aanvullende bepalingen: kassen zijn aansluitend toegestaan ter plaatse van de aanduiding ‘glastuinbouw’, de afstand van kassen tot woningen, anders dan de eigen bedrijfswoning, bedraagt niet minder dan 25 m, de gezamenlijke oppervlakte van kassen mag niet meer bedragen dan 3 ha en de bouwhoogte bedraagt niet meer dan 8 meter.

Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; gas, water, elektra, persriool en voorbereiding glasvezel;
- Het object is gelegen op een rustige locatie omgeven door landerijen;
- Er is voldoende eigen terrein aanwezig voor bijvoorbeeld het parkeren van voertuigen;
- Camera systeem met 8 camera’s aanwezig;
- Alarminstallatie voor zowel de woning als de loods aanwezig;
- 3 x 55A aansluiting;
- Energielabel C;
- Loods voorzien van eigen meterkast;
- Ruime bedrijfsgebouwen;
- Diverse gebruiksmogelijkheden;
- Ook geschikt voor teelten, zoals aardbeien, boom- en vaste plantenkwekerij.

Gebruiksmogelijkheden
De voor ‘agrarisch’ aangewezen gronden zijn bestemd voor agrarisch gebruik. De kas is geschikt voor verschillende zacht teelten, plantenkwekerij en boomkwekerij.

Verkoop
De locatie zal worden verkocht in de staat zoals het zich op dit moment bevindt, 'as is where is'. In de koopovereenkomst zal een zogeheten 'ouderdomsclausule' worden opgenomen. Er is recent geen bodem onderzoek meer uitgevoerd.

Opsomming highlights:
- 9.770 m2 kas met 4 meter poothoogte;
- 2.350 m2 trayveld op thuisperceel en 5.780 m2 trayveld op andere perceel;
- 16.550 m2 teelt ondersteunende stellingen t.b.v. aardbeienteelt;
- Nieuwe loods uit bouwjaar 2003 met een oppervlakte van 375 m2;
- Beregeningspompen;
- Ontijzering;
- Osmosefilter;
- Waterfilter;
- Klimaat- en bemestingsunit.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Prijs op aanvraag
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
8 april 2024
Aanvaarding
in overleg

Plattegronden

Locatie

Meer informatie?