Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9
Landekensdijk 9

Landekensdijk 9

Lage Zwaluwe

€ 599.000,- k.k.

Interesse?

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Omschrijving

Vrijstaande woonboerderij met voormalige landbouwschuur, bakhuis en royale achtertuin, gelegen op circa 6.860 m² grond met aan de overzijde een perceel van circa 280 m².

Situering
De vrijstaande woonboerderij met royale schuur en bakhuis is gelegen in het buitengebied van Lage Zwaluwe, gelegen in buurtschap de ‘Blauwe Sluis’ genoemd. Het object is landelijk gelegen waardoor u optimaal kunt genieten van de rust en het uitzicht rondom.
Er is sprake van cultuurhistorische waarde van het ensemble dat de schuur, de woning en het bakhuisje samen vormen.
Lage Zwaluwe is een dorp in de gemeente Drimmelen in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het dorp telt circa 4.220 inwoners. De woning is op ongeveer 2,5 km van het centrum gelegen.

Het dorp Lage Zwaluwe heeft alle benodigde voorzieningen, waaronder supermarkten, onderwijsvoorzieningen en sportaccommodaties. Voor de grotere voorzieningen zijn de dorpen Made (ca. 15 autominuten) en Zevenbergen (ca. 17 autominuten) in de nabije omgeving gelegen.

Lage Zwaluwe is centraal gelegen tussen Dordrecht, Breda, Waalwijk en Tilburg.
De verbindingswegen A16 (5 km), A17 (7 km) en A59 (12 km) liggen dichtbij waardoor de grote steden goed bereikbaar zijn.

Deze woning staat op een steenworp afstand van Nationaal Park de Biesbosch, waar je heerlijk kunt varen, wandelen en fietsen.

Indeling
De woning
De vrijstaande woonboerderij is gebouwd omstreeks 1934, heeft een inhoud van circa 547 m³ en een woonoppervlakte van circa 229 m2. De woning is gefundeerd op staal en opgetrokken uit geïsoleerde metselwerk spouwmuren, een deels houten en deels betonnen begane grondvloer, en houten verdiepingsvloer waarbij de zoldervloer geïsoleerd is. Verder is de woning voorzien van kunststof kozijnen op de begane grond en hardhouten kozijnen in de aanbouw en op de 1e verdieping, allen voorzien van dubbele beglazing. Het mansardedak is gedekt met dakpannen. Zowel aan de voor- als achterzijde van het huis zijn dakkappelen aanwezig.
De woning wordt verwarmd met centrale verwarming middels een propaantank (Remeha Avanta) en een palletkachel gesitueerd in de woonkamer.

Indeling

Begane grond
De entree is afgewerkt met een Terrazzo vloer, deels stucwerk wanden en een balken plafond. De entree is voorzien van sfeervolle glas-in-lood details.
De entree geeft toegang tot de woonkamer, eetkamer, keuken en een trapopgang richting de eerste verdieping.

Woonkamer
De woonkamer is afgewerkt met een laminaat vloer, stucwerk wanden en een balken plafond. De ramen in de woonkamer beschikken tevens over sfeervolle glas-in-lood details. De ruimte beschikt over een vaste houten kast en een pellet kachel. Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de aanbouw. De aanbouw is afgewerkt met een houten vloer, schoonmetselwerk wanden en een balken plafond.

Eetkamer
Deze ruimte is afgewerkt met houten vloer, stucwerk wanden en balken plafond. Deze ruimte beschikt over een schouw waarbij het rookkanaal nog aanwezig is, dus de kachel zou weer in gebruik genomen kunnen worden. Tevens bevindt zich in deze ruimte de nieuwe meterkast (8x 220V en 3 lege groepen). De raampartijen in de eetkamer beschikken tevens over glas-in-lood details.

Keuken
De keuken is afgewerkt met een houten vloer (beuken), deels stucwerk en deels tegels als wandafwerking en een schrootjes plafond. De keuken beschikt over een L-vormig houten keukenblok met stenenblad, vaatwasser en een separaat 6 pits gasfornuis. Tevens is de keuken voorzien van twee vaste houten inbouwkast met een koelkast en vriezer. Vanuit de keuken zijn de entree, de badkamer ,de kelder en de hal bereikbaar.

Kelder
De kelder is bereikbaar middels een vaste houten trap vanuit een tussenruimte bij de keuken. De kelder is gestuuct en is voorzien van een betonvloer. De kelder beschikt over een wasmachine en droger aansluiting.

Badkamer
De badkamer is afgewerkt met tegels als vloer- en wandafwerking en kunststof plafondplaten. De badkamer beschikt over een inloopdouche en wastafel. Tevens bevindt zich in de badkamer mechanische ventilatie.

Hal
De bijkeuken is afgewerkt met een tegelvloer, deels timmerwerk en deels stucwerk als wandafwerking en een schrootjes plafond. De bijkeuken beschikt over een achteringang en een toilet.
Het toilet is afgewerkt met een tegelvloer, deels tegels deels stucwerk als wandafwerking en een schrootjes plafond.


Eerste verdieping
1e verdieping
De bovenverdieping is te bereiken middels een houten trap vanuit de entree. De overloop is afgewerkt met een houten (vuren) vloer, behang als wandafwerking en een schrootjes plafond. De overloop geeft toegang tot drie slaapkamers, twee vaste kasten en een deur richting het platte dat. De overloop biedt middels een vlizotrap toegang tot de bergzolder.

Slaapkamers
De slaapkamers zijn allen op dezelfde manier afgewerkt: houten vloer, deels behang deels sauswerk als wandafwerking en een schrootjes plafond. In de grote slaapkamer zijn twee vaste kasten aanwezig.

De voormalige landbouwschuur
De schuur, ofwel “Hoeve Maria” is gebouwd in 1934 en ca. 391 m². De schuur is aangetekend als cultuurhistorische waardevol element. Het mansardedak is opgestrokken uit een houten dakconstructie gedekt met 2/3 eternietplaten en 1/3 asbestvrije golfplaten. De wanden zijn opgetrokken uit steensmuren.
In de schuur is een voomalige grupstal aanwezig, waarboven doormiddel van een houten verdiepingsvloer een hooizolder is gecreëerd. Onder de grupstal is de oude mestput gesitueerd.
Tot 2000 is deze schuur gebruikt als veestalling en berging. Momenteel dient de schuur voornamelijk als berging c/q/ opslagruimte.
De schuur is momenteel niet voorzien van stroom, maar deze zou aangesloten kunnen worden op de nieuwe meterkast in de woning. De schuur is voorzien van een wateraansluiting welke te bedienen is vanuit de kelder van de woning.

Bakhuisje
Het bakhuis, gesitueerd in de tuin, is opgetrokken uit gemetseld baksteen en voorzien van een voormalige bakoven met typerende schoorsteen wat haar voormalige functie goed kenbaar maakt. Het bakhuis is tevens aangemerkt als cultuurhistorisch waardevol.


Tuin
Erf en tuin
Rondom de schuur is voldoende verhard terrein aanwezig om te parkeren op het eigen perceel. Rondom de woning en schuur is de royale opgezette tuin te vinden waar u op elk moment van de dag heerlijk kunt genieten van de rust en ruimte die het buitengebied van Lage Zwaluwe biedt.
Achter de woning is een romatische binnentuin gecreeërd met verhard terras en toegang tot de royale tuin aan de noordzijde en de fruittuin aan de oostzijde van het object. De fruittuin is voorzien van diverse fruitbomen zoals appelbomen, perenbomen en een perzikboompje.
De tuin met royaal gazon aan de oostzijde van het object is voorzien van meerjarige beplanting en een moestuin. De tuin is ideaal geschikt voor het houden van klein vee/ paarden aan huis.

Bestemmingsplan
De woonboerderij en grote schuur met ondergrond en tuin heeft de bestemming enkelbestemming ‘wonen’. Daarnaast heeft het twee dubbelbestemmingen namelijk, ‘Waarde – Archeologie 2’ en ‘Waterstraat – Waterkering’. Tevens zijn er meerdere functieaanduidingen aanwezig namelijk, ‘cultuurhistorische waarden’, ‘specifieke vorm van wonen – voormalig agrarisch bedrijf’ en de gebiedsaanduiding ‘wetgevingszone – wijzigingsgebied gemengde plattelandseconomie’.
De overige grond hebben de bestemming enkelbestemming ‘Agrarisch – 2’ en ‘Groen – landschappelijke inpassing’ met de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 2’ en de gebiedsaanduiding ‘ wetgevingszone – wijzigingsgebied gemengde plattelandseconomie’. Het perceel aan de overzijde heeft de bestemming enkelbestemming ‘Agrarisch – 2’ met twee dubbelbestemmingen namelijk, ‘Waarde – Archeologie 2’ en Waterstaat – Waterkering’.
De bestemming van het geheel is recentelijk omgezet van agrarische naar wonen. Deze omzetting is per 04-10-2022 onherroepelijk vastgesteld. Er rusten nog enkele verplichtingen op het object m.b.t. de bestemmingswijziging. Een aantal verplichtingen zijn al doorgevoerd door de huidige eigenaren. Enkele verplichtingen/ vereisten worden doorgelegd aan de nieuwe koper:

'Voorwaardelijke verplichting sloop overtollige bebouwing Landekensdijk 9
De gronden ter plaatse van Landekensdijk 9 welke samenvallen met het bestemmingsvlak 'Wonen'
mogen uitsluitend voor wonen worden bebouwd, verhard en gebruikt, mits uiterlijk 3 jaar na het
onherroepelijk worden van dit wijzigingsplan de overtollige niet-cultuurhistorisch waardevolle
bebouwing, zoals opgenomen in Bijlage 1 Landschapsinpassing en sloop overtollige bebouwing en
hierin nader geduid als 'Te saneren kippenschuurtje en overkapping' wordt gesloopt. Deze
sloopverplichting geldt niet in de omstandigheid dat is gebleken dat de schuur, zoals bedoeld in
Bijlage 2 Cultuurhistorisch waardestellende rapportage, redelijkerwijs niet in stand kan worden
gehouden en in verband hiermee binnen 3 jaar na het onherroepelijk worden van dit wijzigingsplan
tot de sloop van de betreffende schuur is overgegaan;'

Ter plaatse van de aanduiding 'cultuurhistorische waarden' vanwege vastgestelde cultuurhistorische waarde van de bebouwing, geldt dat de maximale maatvoeringen van de bijgebouwen bij de woning gelijk zijn aan de maatvoeringen van de bestaande cultuurhistorische bebouwing mits deze bebouwing
in eenzelfde herkenbare staat aanwezig is en in stand wordt gehouden. Onder bestaande cultuurhistorische bebouwing in de vorm van bijgebouwen wordt in dit verband verstaan: de schuur en het bakhuisje zoals bedoeld in Bijlage 2 Cultuurhistorisch waardestellende rapportage;'

De overkapping is al gesloopt en de landschappelijke inpassingen m.b.t. het groen is gerealiseerd. Enkel en alleen het kippenschuurtje, te vinden op figuur 2 op de volgende pagina dient geamoveerd te worden als men de landbouwschuur wenst te behouden.

Middels het Eerlijk bieden platform zijn alle stukken omtrent bovenstaande kwestie terug te vinden. Tevens kunnen deze bij makelaar opgevraagd worden.

De exacte regels voor het huidige bestemmingsplan zijn terug te vinden in de regels van het bestemmingsplan.

Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; elektra, kabel, water en persriool;
- Glasvezel aanwezig in de dijk, moet enkel nog worden aangesloten;
- Er is voldoende verhard terrein aanwezig voor bijvoorbeeld het parkeren van voertuigen;
- Het perceel tegenover zou in gebruik genomen kunnen worden voor extra parkeerplaatsen;
- Ideaal geschikt voor kleinvee/ paarden aan huis;
- De ruime vrijstaande schuur is voor diverse doeleinden geschikt;
- Diverse gebruiksmogelijkheden.
- Op dit moment zijn er ontwikkelingen gaande in verschillende delen van Nederland omrent nieuwe hoogspanningsverbindingen t.b.v. TenneT, zo ook in de
polder van Hooge en Lage Zwaluwe, voor meer informatie inzake de hoogspanningsverbindingen raden wij aan om uzelf in te lezen in deze materie of eens te kijken op de interactieve kaart, te vinden middels onderstaande link:
https://ten.projectatlas.app/zuid-west-380kv-oost/visualisatie/visualisatie?map=51.680457,4.678778,14.09,0,0
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 599.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
8 augustus 2023
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
woonboerderij
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
4
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1934
Bouwperiode
1931-1944

Energie

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
229 m²
Perceeloppervlakte
7.140 m²
Inhoud
547 m³

Indeling

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Buitenruimte

Ligging
vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen

Locatie

Downloads

Video's

Meer informatie?