Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19
Papaverstraat 19

Papaverstraat 19

Bergen op Zoom

€ 430.000,- k.k.

Interesse?

Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op

Omschrijving

Multifunctioneel object met woning/appartement, kantoor/bedrijfsruimte, loods, ondergrond en verdere aanhorigheden.

Situering
Het object is op korte afstand gelegen van het centrum van Bergen op Zoom en ligt daarnaast vlakbij het buitengebied. Het betreft hier een object met 3 huisnummers en is echt ideaal geschikt voor diverse gebruiksmogelijkheden. Een mooi object bijvoorbeeld voor beleggers. Het is gelegen op een perceel van circa 276 m². De geldende bestemming voor dit object is ‘wonen’ en ‘waarde-archeologie’. Bij het hoofdstuk ‘Bestemmingsplan’ is meer informatie te vinden over de bestemming en de mogelijkheden. De functieaanduiding ‘gemengd’ maakt dit een interessant object.
Bergen op Zoom telt circa 68.000 inwoners. De stad is voorzien van allerlei faciliteiten en voorzieningen, zoals diverse supermarkten, huisartsenpraktijk, ziekenhuis, diverse winkels, scholen, restaurants, sportclubs, sportparken en openbaar vervoer. Het station van Bergen op Zoom is binnen 10 (loop)minuten bereikbaar. Bergen op Zoom ligt nabij het Markiezaatsmeer. Het Markiezaat is te bereiken via de Fianestraat in Bergen op Zoom. Bij het bezoekerscentrum aldaar gelegen (Kraaijenberg) kunt u 2 wandelroutes volgen. Het is ook prachtig wandelen bij Fort de Roovere. In het knusse centrum is het heerlijk vertoeven op de terrasjes. Daarnaast is het Markiezenhof interessant om te bezoeken. Hier bevinden zich o.a. een museum en een prachtige tuin. Kortom: Bergen op Zoom is een gezellige stad met diverse faciliteiten en bezienswaardigheden.
Vanaf de Papaverstraat is de snelweg binnen 1 kilometer te bereiken. Vanuit hier zijn er diverse uitvalswegen richting Roosendaal (15 min), Breda (30 min), Etten-Leur (25 min.), Goes (35 min), Rotterdam (40 min) en Antwerpen (40 min).

Het object
Het object is gebouwd omstreeks 1933 en is in 1993 geheel opnieuw opgetrokken. Het object is 1 geheel maar bestaat uit 3 huisnummers met elk een eigen functie (het zijn geen 3 aparte wooneenheden). Op de eerste verdieping (huisnummer 19) is een ruim appartement (ca. 104 m²) met dakterras en eigen entree gesitueerd. Op de begane grond, onder het appartement bevindt zich een kantoor-/bedrijfsruimte (huisnummer 21) van ca. 85 m². De bedrijfsruimte is verdeeld over 3 ruimtes met eigen entree, toilet en keuken. Deze ruimte is ideaal geschikt als showroom, kantoor of salon. Naast de bedrijfsruimte/kantoor bevindt zich een loods/werkplaats (nummer 23) met een oppervlakte van ca. 165 m² voorzien van een eigen elektrische overheaddeur. Ideaal geschikt voor opslag, of als werkplaats voor o.a. ambachtswerk. Alle ruimtes zijn zowel afzonderlijk te betreden als met elkaar te verbinden waardoor het optimaal is voor mensen met een bedrijf/opslag aan huis of voor beleggers die het object willen gaan verhuren aan één of meerdere huurders. Door de multifunctionele indeling is er veel mogelijk. Het is tevens mogelijk om, middels een beperkte wijzigingsprocedure, de kantoor-/bedrijfsruimte om te toveren tot een tweede appartement. Zowel de woning als de bedrijfsruimte is voorzien van energielabel A.

Overzicht maatvoering:
• Appartement: ca. 104 m² woonoppervlakte en ca. 28 m² dakterras (uitbreiding mogelijk) Momenteel bevindt zich 1 slaapkamer in het appartement, maar deze is eenvoudig te scheiden in 2 separate slaapkamers.
• Bedrijfsruimte/kantoor verdeeld over 3 ruimtes: ca. 85 m² gebruiksoppervlakte (1 ruimte is voorzien van een separaat toilet en keuken).
• Loods/werkplaats: ca. 165 m² gebruiksoppervlakte.

Bouwconstructie
Het object is geheel opnieuw opgetrokken in 1993, waarbij de loods is voorzien van een staalconstructie. Alleen de fundering is nog van het originele bouwjaar. Het appartement/de bedrijfsruimte is opgetrokken uit een traditionele bouwconstructie bestaande uit metselwerk spouwmuren (buitengevel voorzien van sierpleister) met isolatie, betonnen begane grondvloer, houten verdiepingsvloer en een geïsoleerd zadeldak gedekt met pannen. Het appartement is vanaf 2007 uitgebouwd aan de achterzijde. In het originele gedeelte zijn er houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing, in het nieuwe gedeelte zijn dit kunststof kozijnen voorzien van dubbele beglazing. Het dak van de woning/het appartement is gedekt met pannen en is geïsoleerd. De loods bestaat uit steensmuren (snelbouw elementen), een staalconstructie en een betonnen begane grondvloer. Het bitumineuze platte dak is geïsoleerd. Op het platte dak d.v.m. een vlonder een dakterras gerealiseerd, welke nog flink uitgebreid kan worden. Het gehele pand beschikt over 2 separate cv-installaties. De woning/het appartement wordt verwarmd middels een c.v. ketel (bj. 2020). In de loods is een aparte c.v. ketel (ca. 2010) aanwezig welke de bedrijfsruimte verwarmd. De loods/werkruimte wordt verwarmd middels industriële gasverwarming.Indeling
Indeling woning/appartement
Begane grond
Het object is onder andere te betreden via een eigen entree aan de zijkant van het pand (huisnummer 19). Hier komt u terecht in de entree/hal. De entree is afgewerkt met een tegelvloer, schuurwerk wand- en plafondafwerking. De meterkast is hier tevens gesitueerd. De entree geeft via de houten trapopgang toegang tot de eerste verdieping. Als u de trap oploopt komt u terecht in de hal/overloop, welke toegang geeft tot de woonkamer met open keuken, de badkamer, slaapkamer en middels een kleine trapopgang naar het dakterras. De hal/overloop is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking en een schuurwerk wand- en plafondafwerking.

De woonkamer en keuken
De woonkamer met open keuken heeft een open en ruime opzet en is afgewerkt met laminaat als vloerafwerking en stucwerk als wand- en plafondafwerking. Je kunt deze ruimte op diverse manieren indelen. In het plafond zijn enkele inbouwspots geplaatst welke de ruimte sfeervol verlichten. Verder is er veel lichtinval door de aanwezige dakkapel en dakramen.

De keuken
De open keuken heeft dezelfde afwerkingen als de aangrenzende woonkamer. De maatwerk keuken heeft een rechte opstelling met kookeiland. Het aanrechtblad en kasten zijn gemaakt van hout. Het kookeiland is voorzien van een 5-pits gasfornuis met hierboven een afzuigkap. In de diverse laden en kastjes van het kookeiland is meer dan voldoende bergruimte aanwezig. Verder is de keuken voorzien van een spoelbak, oven, vaatwasser (los) en koelkast (los).

De badkamer
De badkamer is voorzien van vloerverwarming, een tegelvloer, deels tegels en deels stucwerk als wandafwerking en een houten plafondafwerking. De ruimte is ingedeeld met een designradiator, dubbele wastafel, ligbad, hangend toilet (Geberit Aquaclean douche en toilet) en een inloopdouche. De ruimte is voorzien van een eigen thermostaat en een opstelplaats voor de wasmachine.


Eerste verdieping
De slaapkamer
De ruime slaapkamer heeft laminaat als vloerafwerking en stucwerk als wand- en plafondafwerking. Door de aanwezige dakkapel is er veel lichtinval in deze kamer. Er is een kleine zolderberging aanwezig. Van deze kamer zijn makkelijk 2 comfortabele slaapkamers te realiseren d.m.v. het plaatsen van een scheidingswand. Met alle andere voorzieningen zoals een eigen raampartij, radiator en deur is al rekening gehouden.

Dakterras
Vanuit de hal op de eerste verdieping is het dakterras middels een trapje bereikbaar. Het terras is ruim en voorzien van een houten vlonder en biedt voldoende ruimte voor een gezellige zithoek. Het terras is tevens uit te breiden over het gehele platte dak van de loods. Met deze grote oppervlakte crëer je een unieke buitenruimte.

Bedrijfs-/kantoorruimte begane grond
De ruimte onder het appartement is ingericht als bedrijfs-/kantoorruimte (huisnummer 21). Deze is verdeeld over 3 ruimtes en is ideaal te gebruiken als winkel, showroom of salon, maar is ook geschikt voor kantoor aan huis. Ruimte 1 is te bereiken via een eigen toegangsdeur en de tweede ruimte is toegankelijk middels een overheaddeur. De vloer is afgewerkt met laminaat en heeft stucwerk als wand- en plafondafwerking. Het plafond is daarnaast voorzien van sierlijsten en inbouwspots. Een wastafel is tevens aanwezig. De ruimte gelegen naast de loods is ingedeeld met een separaat toilet en keuken.

Keuken
Vanuit de bedrijfs-/kantoorruimte is een eigen toilet en keuken te bereiken. Het toilet heeft een tegelvloer als vloerafwerking, deels tegels en deels stucwerk als wandafwerking en stucwerk als plafondafwerking. Het is ingericht met een staand toilet en fonteintje. De keuken (2019) heeft dezelfde afwerkingen, maar het plafond is tevens voorzien van een sierlijst. De keuken heeft een kunststof aanrechtblad, 4-pits gasfornuis, afzuigkap, combioven en koelkast met vriesvak.

Loods/Werkruimte
De loods (huisnummer 23) beschikt tevens over een eigen toegangsdeur aan de voorzijde van het pand middels een elektrische overheaddeur met hierin een loopdeur. De loods/werkruimte is tevens te bereiken vanaf het appartement met een eigen trap en vanaf de bedrijfs-/kantoorruimte. De ruimte is afgewerkt met een betonvloer en steens muren. Water, elektra, verwarming (industriële loodsverwarming op gas) en krachtstroom zijn hier aanwezig. De aanwezige autobrug blijft achter bij de verkoop. Het is een grote ruimte welke naar eigen smaak ingericht en gebruikt kan gaan worden.


Bijzonderheden
Bestemmingsplan
Het object heeft de bestemming enkelbestemming ‘wonen’, de dubbelbestemming ‘waarde-archeologie’ en de functieaanduiding ‘specifieke vorm van gemengd-1*’. De locatie is ter plaatse van de aanduiding 'specifieke vorm van gemengd-1' tevens op de begane grond voor;
a. detailhandel en dienstverlening;
b. kantoren en/of bedrijfsruimten;
c. ambachtelijke/verzorgende bedrijven en ambachtelijke bedrijvigheid;
d. horecabedrijven als bedoeld in categorie 1a van de Staat van Horeca-activiteiten; geschikt voor wonen en beroepsmatige en bedrijfsmatige activiteiten, detailhandel en dienstverlening.

Staat van horeca-activiteiten:
1a. Aan de detailhandelsfunctie verwante horeca
- automatiek;
- broodjeszaak;
- cafetaria;
- croissanterie;
- koffiebar;
- lunchroom;
- ijssalon;
- snackbar;
- tearoom;
- traiteur.

Kortom: het pand is voorzien van een scala aan gebruiksmogelijkheden.
De exacte regels qua bestemmingsmogelijkheden zijn terug te vinden in het bestemmingsplan op de website van de Omgevingswet: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart
Voor nadere informatie over deze bestemmingsmogelijkheden kunt u contact opnemen met Staal Makelaars.

Aanvullende informatie:
- De volgende nutsvoorzieningen zijn aanwezig; kabel, water, elektriciteit (krachtstroom), gasaansluiting en riool;
- Er is een tussenmeter aanwezig voor gas en elektra;
- Het object is gelegen nabij het centrum en het station van Bergen op Zoom;
- Alle noodzakelijke voorzieningen zijn op korte afstand aanwezig;
- Parkeergelegenheid voor de woning en in de straat;
- Ideaal object voor een bedrijf aan huis;
- Een scala aan gebruiksmogelijkheden, mede vanwege de bestemming en functieaanduiding;
- Zowel de woning als het bedrijfsmatige deel van dit object hebben energielabel A.Gebruiksmogelijkheden:

Het object is uitermate geschikt voor diverse doeleinden, je kunt hier een prachtige woning van maken, maar, daarnaast is het object zeker ook interessant voor beleggers. De benedenverdieping kan middels een wijziging bij de gemeente omgezet worden naar tweede appartement.

Alle onderdelen van dit object zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk van elkaar te gebruiken of verhuren.

Vraagprijs: € 430.000,- kosten koper
Oplevering: In onderling overleg

Deze informatieverstrekking geschiedt geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van tussentijdse verkoop c.q. wijzigingen.
Voor nadere informatie en/ of een afspraak voor een bezichtiging kunt u te allen tijde contact opnemen.
Aan onvolkomenheden in de vermelde gegevens kunnen geen aanspraken worden ontleend.
Lees meer

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 430.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aangeboden sinds
24 mei 2024
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
woonhuis
Soort woonhuis
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Aantal woonlagen
3
Bouwvorm
bestaande bouw
Bouwjaar
1933
Bouwperiode
1931-1944
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Dak
zadeldak
Voorzieningen
dakraam

Energie

Energielabel
A
Verwarming
c.v.-ketel, gaskachels en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
c.v.-ketel

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
104 m²
Perceeloppervlakte
276 m²
Inhoud
1.149 m³
Inpandige ruimte oppervlakte
250 m²
Buitenruimte oppervlakte
29 m²

Indeling

Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
1

Buitenruimte

Ligging
in woonwijk

Plattegronden

Locatie

Downloads

Meer informatie?